22_03_29_erdmost_nincskep

Április 20-án megkezdődik az Elöljáró utca – Velencei út csomópontjának fejlesztése

22_03_29_erdmost_nincskep

Április 20-án megkezdődik az Elöljáró utca – Velencei út csomópontjának fejlesztése

Szűcs Gábor alpolgármester az Érd FM 101.3 kérdésére elmondta, a felújítás keretében az ideiglenes forgalmi jelzőlámpa helyére végleges kerül. Lesz kanyarodó sáv és új gyalogos átkelőhely, valamint új aszfaltburkolatot kap az útpálya. A munkálatok alatt félpályás lezárás várható.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érintett kereszteződés mind a négy ágát (a volt kenyérgyári behajtóval együtt) szabályozni fogja az új, már végeleges jelzőlámpa. Új gyalogos átkelőhely lesz a „kenyérgyári behajtónál”. A csomópont kanyarodó sávokkal is kiszélesedik az Elöljáró utca és a telephely irányába.

Az útpálya új aszfaltburkolatot kap majd és a járdát is részlegesen fel fogják újítani.

A Velencei út 26. szám előtt meglévő gyalogos átkelőhelyet középszigettel fogják kibővíteni, hogy biztonságosabb legyen itt a gyalogos átkelés.

Mivel a buszmegálló nem lenne szabályos helyen az új csomópontban, ezért az a Velencei út 28. elé fog épülni. Ezzel azonban, mint azt az alpolgármester hangsúlyozta, nem lehetetlenítik el az ott található zöldséges kereskedés megközelíthetőségét, a zöldséges továbbra is üzemelni tud majd.

A „kenyérgyár“ ipari terület előtt jelenleg rendezetlen közterületen járda és parkoló fog kiépülni.

Az Ügyész utca sárrázója új burkolatot kap, csapadékvíz elvezetők is készülnek, és az érintett behajtók felújítása is meg fog történni.

A fejlesztésre egy VEKOP-pályázat részeként kerül sor, és a munkálatok előreláthatólag ősz végéig, de legkésőbb – a szerződés szerint – december 10-éig fognak tartani.

 A több ütemben történő építkezés alatt forgalomkorlátozás lesz, de a kivitelező igyekszik úgy szervezni majd a munkákat, hogy a forgalom félpályán haladhasson. Az Elöljáró utcai burkolat készítése során viszont előreláthatólag a környező utcákba fogják terelni időszakosan a forgalmat.

Ezzel kapcsolatban Szűcs Gábor még hozzátette, hogy a Főnök utcai vasúti átjáró kivitelezője, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt legutóbb úgy nyilatkozott, hogy idén nyáron elkészülnek a munkálatokkal, és újra megnyitják az átjárót az autós forgalom előtt.

Az alpolgármester kéri a környéken lakók és az erre közlekedők türelmét és megértését a csomópont fejlesztésének idejére. „Egy olyan új csomópontot fogunk kapni, ami, ha nehézségeket is okoz a munkálatok ideje alatt, de amikor elkészül, biztonságossá teszi a környék és a város közlekedését is”- zárta szavait Szűcs Gábor.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email