22_03_29_erdmost_nincskep

Akro: kezdődik az új szezon

22_03_29_erdmost_nincskep

Akro: kezdődik az új szezon

Február 28-án, a Balance Akrobatika és Torna Club rendezi az új év első pontszerző versenyét az akrobatikus tornászoknak. Az Érdi Torna Club tíz egységéből kilenc méreti meg magát 2021 első versenyén, melyen a rövidebb felkészülési időszak miatt a klub számára kevésbé hangsúlyos az eredmény.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár már eredetileg tavaly újjáalakították volna az akrobatikus tornászok versenyrendszerét, ez a koronavírus-járvány miatt nem jöhetett létre. A Magyar Torna Szövetség azonban idén már tavasszal lebonyolítja mind a négy pontszerzőt és nyáron az országos döntőt is.

Az „új” lebonyolítás miatt a tornászoknak kevesebb ideje jutott a felkészülésre, illetve az egységek tagjainak az összecsiszolódásra.

Ennek ellenére az ÉTC már 2020 végén elkezdte a gyakorlást az új egységek koreográfiájával. Ennek köszönhetően a február 28-i idénynyitó versenyen a tíz egységből kilenc is bemutatja gyakorlatát.

Mint Baloghné Papp Ildikó szakosztályvezető elmondta, bár a gyakorlatok még nem százszázalékosak, minden egység megtanulta az új elemeket és koreográfiát.

„Amit terveztem, hogy a lehető legtöbb egységet elindítjuk az első versenyen, az meg is valósul, de természetesen nem lesznek még hibátlanok a gyakorlatok, hiszen nagyon rövid volt ez az idő, ami rendelkezésünkre állt”

– fogalmazott Baloghné Papp Ildikó, az ÉTC akrobatikus torna szakosztályának vezetője, hozzátéve, hogy az egyetlen egység, amely nem tud indulni, az Schuman Márton és Dávid Fruzsina 11-16-os vegyespárosa, mert nekik Dávid Fruzsina januári sérülése miatt még kevesebb idejük volt.

Nem csak a felkészülés időszaka, hanem a versenyszezon sem lesz hosszú. A sportolók szerencséje viszont, hogy az eredetileg március közepére kiírt gödöllői Grassalkovich Kupát áprilisra halasztották, így a hétvégi verseny után jut idő a gyakorlatok csiszolására.

Mint a szakosztályvezető hangsúlyozta, azért is fontos, hogy minél többen részt vegyenek a Balance Kupán, mert idén az országos döntőn való részvételhez a négy pontszerzőből legalább hármon indulni kell.

Baloghné Papp Ildikó érdeklődésünkre arról is beszélt, a Balance Kupán nem vár dobogós helyezéseket, érmeket.

„Teljes mértékben” – válaszolta arra a kérdésünkre, tesztként fogják-e fel a hétvégi idénynyitót.

„Eredményt egyáltalán nem várok, az a lényeg, hogy szokják a versenyhelyzetet, de nem csak azok, akik egyáltalán nem versenyeztek még, hanem azok is, akik már rutinosabbak, de új gyakorlatokkal, elemekkel ez mindig új kihívást is jelent”

– hangsúlyozta.

Az ÉTC munkája azonban az elmúlt időszakban folyamatos volt. S bár nem tudnak olyan mennyiségű edzést végezni, mint a koronavírus-járvány előtti időszakban – mert a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornatermét is korlátozottan használhatják –, az edzésekben nem volt fennakadás. Baloghné Papp Ildikó ez alapján úgy fogalmazott, kielégítőnek tartja a felkészülést.

A február 28-i Balance Kupa után áprilisban Gödöllőn tartják a Grassalkovich Kupát, melyet a népligeti Fradi Kupa, majd május 9-én, a BASE pontszerzője követ. Ezek után tartják az országos döntőt – de minden versenyt zárt kapuk mögött rendeznek meg.

Az Érdi Torna Club indulói a Balance Kupán
újonc hármas: 
Szloszjár Ajsa–Csurgai Jázmin–Kovács Csenge
gyermek hármas: Biksi Lili–Pohly Korina–Katona Flóra
gyermek páros: Katona Lilla–Kozma Dorka
serdülő páros: Németh Sára–Tóth Enikő
youth vegyespáros: Aranyosi Zselyke–Verbinyecz Dániel, Balogh Máté–Töpler Natasa
youth hármas: Sárdi Borbála–Bednarik Léna–Jedzinák Bernadett
11-16 páros: Balogh Dorka–Veres Vica
11-16 hármas: Svigruha Lili–Pelczel-Nagy Eszter–Gerzanics Csenge

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email