22_03_29_erdmost_nincskep

Tiniként bizonyítani a felnőttek mezőnyében

22_03_29_erdmost_nincskep

Tiniként bizonyítani a felnőttek mezőnyében

Nagyüzemben zajlanak a strandröplabda versenyek hazánkban, a szabadtéri bajnokságok hétről hétre feladat elé állítják Érd és a környék sportolóit is. A diósdi Kun Stefánia és az érdi Tátrai Nikolett egyaránt érdekelt volt az elmúlt hetek tornáin.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A mindössze tizennégy éves Kun Stefánia, aki korábban a Delta RSE Érd játékosa volt teremben, az idei strandröplabda szezonnak gőzerővel vágott neki. A homokon a budapesti Strandröplabdázásért Sportegyesület színeit képviselő diósdi leányzó eddigi legnagyobb sikerét idén nem egy utánpótlás éremmel, hanem a felnőtt magyar bajnokság első mesterversenyén elért eredménnyel érte el. Kun Stefánia a tatai tornán a selejtezőt sikerrel vette és a tizenharmadik helyig jutott klubtársa, Kovács Katalin oldalán. Az elsőszámú honi sorozatban szeretne a páros tovább menetelni és a nagydöntőre kvalifikációt szerezni. Ez azonban még nem minden! A Szabadkikötő-Friends Cup Open B kategóriás versenyt megnyerte a kettős, ami Kun Stefánia pályafutásának első felnőtt tornagyőzelmének minősül.

Kun Stefánia még bőven befér szinte minden utánpótlás korosztályba. Ennek eredményeképpen az elmúlt bő két hónapban termelte a jobbnál jobb eredményeket zömében a gödöllői Kristóf Dóra párjaként. U16-ban csak júliusban három kispesti tornát nyert a duó, de a kaposvári Virágfürdő Kupán is győzött. Utóbbira különösen büszke a fiatal röplabdázó. U20-ban sem maradtak el a jó eredmények: Kovács Katalinnal egy arany-, Kristóf Dórával egy ezüst- és két bronzérmet hozott mostanáig a nyári szezon. 

Az érdi Tátrai Nikolett párcserét követően Veress Katával kezdte az idei strandröplabda maratont. A húsz esztendős sportolónő Kun Stefániával egyetemben a Strandröplabdázásért SE-hez tartozik, azonban Veress Kata teljesen újonc strandon. Ennek tükrében hiába a sok edzés, nem volt várható kiemelkedő eredmény a közelmúlt erőpróbáin. Ennek ellenére igyekeztek kihozni magukból amit lehetett, így például az U22-es korosztály számára meghirdetett Park Side-Out tornán a dobogó harmadik fokára állhattak, a gödöllői Penta Kupa B kategóriás felnőtt viadalon negyedik pozícióban zártak, továbbá az ugyancsak Park Side-Out versenyen, de felnőtt A kategóriában ötödikek lettek. A duó mindezt megfejelte még egy bronzéremmel a Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság 4. fordulójában, azonban a magyar bajnokság tatai állomásán nem tudott túljutni a selejtezőn. Tátrai Nikolették ezt csalódásként könyvelték el és mindent megtesznek azért, hogy a második fordulóban már ők is főtáblások legyenek. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email