22_03_29_erdmost_nincskep

Többen panaszkodnak az érdi temető állapotára

22_03_29_erdmost_nincskep

Többen panaszkodnak az érdi temető állapotára

Nem az utakkal, a sírok közti ösvényekkel van baj, hanem az elhanyagolt halmokkal. Ott jártunk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi közösségi oldalakon az utóbbi időben fel-felbukkant pár megjegyzés a temető jelen állapotáról. Nincs lenyírva a fű, elhanyagolt, az ÉKFI nem tartja rendben a parcellákat – panaszkodnak a hozzászólók. Múlt héten kilátogattunk az Ercsi útra, és nemcsak az aszfaltozott utakon, hanem a sírok között is végigsétáltunk. Vegyes volt a kép – de ez, ahogy láttuk, nem az ÉKFI hibája: a füvet láthatóan lenyírták, egy-egy olyan kisebb terület akad csak, ahol magasabb, ugyanakkor a kővel nem fedett sírokon sok helyütt már nem is térd-, hanem derékmagasságig nő a perje, virág helyett pedig szamártövis virít a halmokon.

Este hét órai sétánkon látogatókkal már nem találkoztunk, temetői munkatársakkal viszont igen: a lejárt bérletű sírokra, urnákra ragasztottak fel tájékoztató cédulát. Mint mondták, a kollégák folyamatosan dolgoznak a temető rendbetételén. Persze, mindig találni olyan részt, ahová még nem jutottak el a fűkaszával, de igyekeznek. Ezt erősítette meg Somogyi Tamás, az ÉKFI vezetője is, akitől megtudtuk: ilyenkor, nyáron, az ÉKFI saját állománya mellett alvállalkozók is dolgoznak a temetőben. Előfordul, hogy hatan-nyolcan is kaszálnak, illetve takarítanak egyszerre.

Arra a kérdésünkre, hogy az elhanyagolt sírok rendbetétele kinek a feladata, Somogyi Tamás elmondta: az egyes sírok gondozása a hozzátartozóké, a temető többi részét az ÉKFI gondozza. „A magunk részéről mindent megteszünk azért, hogy a temető megfelelő környezetben fogadja az oda látogatókat. A fenntartás során a sírokra esetleg felhordott növényi maradékot és szennyeződéseket minden esetben eltávolítják a munkatársaink”.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email