22_03_29_erdmost_nincskep

Politikai döntés volt az érdi kézilabda szétverése

22_03_29_erdmost_nincskep

Politikai döntés volt az érdi kézilabda szétverése

Ha nem Csőzik László nyert volna az önkormányzati választáson, ma is a régi lehetne az Érd női kézilabda csapata – mondta T. Mészáros András. A Fidesz érdi frakciójának elnökét a Sport Kft. körül kialakult helyzetről kérdezte a Médiacentrum.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A múlt heti közgyűlésen a polgármester azt hányta az előző városvezetés szemére, hogy nem találtak, de nem is igen kerestek névadó szponzort az adóforintok százmillióit elégető Sport Kft-nek. T. Mészáros András legutóbbi sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ha ők nyertek volna az önkormányzati választáson tavaly ősszel, akkor ők továbbra is fent tudták volna tartani a céget. „Politikai elhatározás volt Csőzikék részéről, hogy ezt a csapatot szétverik és megszüntetik. Sokkal több pénz, 458 millió forint van jelen pillanatban az érdi költségvetésben, mint bármikor bármelyik évben, amikor az Érdi Önkormányzat megtámogatta az Érdi Sport Kft-t.” T. Mészáros András hozzátette, hogy kis szponzorokat találtak, akik évi 40-50 millió forinttal tudtak hozzájárulni a korábbi női kézilabda csapat működéséhez. Emellett az önkormányzat támogatásán felül számíthattak a TAO-támogatásokra és a Szerencsejáték Zrt. (első 5-6 csapatnak járó) sporttámogatására. Nagy, névadó szponzort viszont azért nem találtak, mert – Győrrel, Dunaújvárossal és a többi „naggyal” ellentétben egyelőre nincs Érden ipari park. 

A Sport Kft. ellen folyó nyomozásokkal kapcsolatban az egykori polgármester csak annyit mondott: „Csőziknek meg a csapatának az a mániája, hogy mindig mindenkit feljelent.” Emlékeztetett rá, hogy az Alkotmánybíróság kimondta: jogszerűek voltak az önkormányzati választások előtt kihelyezett érdi Fidesz-KDNP-Összefogás frakció képviselőjelöltjeinek reklámplakátjai. (Ezekről korábban, a Fővárosi Ítélőtábla azt mondta ki, hogy megtévesztőek, mert másolják a Modern Városok Program dizájnelemeit. A bíróság jogerős ítéletében eltiltotta az érintetteket a további jogsértéstől, és le kellett szedniük az összes kormánypárti választási hirdetést Érden. – a szerk.)

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email