22_03_29_erdmost_nincskep

Feltöltötték a spájzot az adományokból

22_03_29_erdmost_nincskep

Feltöltötték a spájzot az adományokból

Tartós élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószereket gyűjtöttek a Fészek Gyermekvédő Egyesület munkatársai és az Egy szelet a szívünkből jótékonysági csoport önkéntesei az Intersparban szombaton. A nap végére megtelt ezekkel az érdi Karolina utcai Gyermekek Átmeneti Otthonának spájza.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A mai gyűjtésen azt tapasztaltuk, hogy (valószínű a nyári időszak miatt) lényegesen kevesebb vásárló volt az Intersparban, mint a februári alkalommal, mégis nagyon-nagyon sok jószívű, jószándékú ember járult hozzá, rengeteg adomány gyűlt össze, mely óriási segítség az egyesületünk számára. Az adomány nagy részét az otthon spájzában, hűtőjében és raktárában helyeztük el és fogjuk felhasználni. Kisebb részét gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek számára juttatjuk el”, írta Nyitra-Hell Szilvia, a Fészek Gyermekvédő Egyesület titkára. 

Az adománygyűjtést az otthon két lakója is segítette, akik lelkesen osztogatták a szórólapokat az arra járó vásárlóknak. Kisnémet Dávidné, azaz Irma néni, a Gyermekek Átmeneti Otthonának vezetője és Nyitrai-Hell Szilvia tyúkanyók módjára vigasztalták a gyerekeket, ha véletlenül süket fülekre találtak, mert azért persze akadt olyan is, aki inkább elfordította a fejét, legyintett, és sietősen indult tovább a bevásárlását intézni. Azt hozzá kell tenni, hogy nem ők voltak többségben, hanem azok, akik egyre másra adták át az önkénteseknek az adományokat. Akadt olyan is, aki még bocsánatot is kért, hogy csak egy pár csokoládéval tud hozzájárulni a gyűjtéshez, és volt olyan is, aki az egész kosara tartalmát hagyta ott a Fészek asztalánál. A gyerekek és a Fészek munkatársai azonban minden pici segítséget és felajánlást hálásan fogadtak. 

Kisnémet Dávidné közben kérdésemre elmesélte, hogy most leginkább kicsik lakják az otthont. Köztük egy nyolc hónapos kisbaba is az anyukájával, aki az ingatlanmaffia áldozata lett. Szülés után nem lett volna hova hazamenniük, és emiatt az a veszély fenyegette őket, hogy a gyámügy elveszi a kisbabáját tőle, de a Fészekben otthonra találtak átmenetileg. Jövő héten mindenesetre minden otthonlakó igazi nyaraláson vehet részt a Balaton partján – sok kalanddal, játékkal, jó idő esetén fürdéssel, amit persze már mindannyian nagyon várnak. Most az adományokkal tehát a spájz töltődött fel, jövő héten pedig valószínűleg az otthon kis lakóinak szíve-lelke is megtelhet sok szép nyári élménnyel.

Nyitrai-Hell Szilvia azt is elárulta nekünk, hogy iszonyú nagy szükség lenne több nevelőszülőre, mert rengeteg gyerek van, aki rájuk vár. A Fészek, ami nevelőszülői hálózatot is működtet, – erről bővebben itt írtunk, – képzéseket indít a leendő nevelőszülőknek, amikre folyamatosan lehet jelentkezni azoknak, akik úgy érzik, így is segíteni tudnának a krízishelyzetbe került családok gyermekeinek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email