22_03_29_erdmost_nincskep

Elindult a városi graffiti-aukció az érdi mentősök javára

22_03_29_erdmost_nincskep

Elindult a városi graffiti-aukció az érdi mentősök javára

Május 24-én éjfélig lehet licitálni Balogh Attila street art művész alkotására. Az önkormányzat városszerte tizenöt graffitivel fejezte ki háláját az egészségügyi dolgozók és közszolgálati alkalmazottak áldozatos munkájáért, ebből egyet árvereznek el most. A befolyt összeg a mentőállomásé lesz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi önkormányzat nem mindennapi akciót indított áprilisban, hogy felhívja a figyelmet a járvány elleni védekezésre, és lerója tiszteletét a frontvonalban dolgozók előtt. Tizenöt hasonló, színvilágában mégis egyedi, ápolónőt ábrázoló graffiti jelent meg a város utcáin, közterületein. (Az akcióról bővebben itt és itt olvashat, élőben pedig itt nézheti meg az alkotásokat.) 

Egyet elárvereznek az alkotások közül, a licit kedden este indult. 

„Ma, az Ápolók Nemzetközi Napján és az Ápolónők Világnapján, szeretnénk szintet lépni. Ugyanis kétszáz éve ezen a napon született Florence Nightingale, aki igazi hivatássá emelte az ápolói munkát. Akik ma az egészségügyben és a szociális intézményekben dolgoznak, pontosan tudják, milyen bátorságot jelent és milyen alázatot kíván nap mint nap szembenézni óriási fájdalmakkal, veszteségekkel. És milyen örömet okoz végre visszavezetni valakit a gyógyulás útjára! Hálánkat most nem csak szavakkal fejezhetjük ki. Ha kis mértékben is, de részt vehetünk abban, hogy jobb munkakörülmények között dolgozzanak. Az egyik képet, ahogy már Nánási Pállal korábban bejelentettük, jótékonysági aukcióra bocsátjuk. A befolyó összeg 100 százalékát az érdi mentőállomás fejlesztésére, felújítására szeretnénk felajánlani, az Érd és Térsége Mentőszolgálat Alapítvány számára” tette közzé Csőzik László polgármester a közösségi oldalán. 

A glóriás ápolónő portréja egy 125 cm × 150 cm-es méretű, OSB lapra fújt festmény. Az aukció százezer forintról indul, licitálni május 24-én, vasárnap éjfélig lehet ezen az oldalon

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email