22_03_29_erdmost_nincskep

Nyári tábor az érdikumokról az érdikumokkal

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyári tábor az érdikumokról az érdikumokkal

Ingyenes nyári tábort szervez az érdikumokról az Érdi Hungarikum Klub a közösségi munkájukban kiemelkedő, felső tagozatos diákok részére. Erről döntött a testület a csütörtöki ülésen, ahol bemutatkozott a tagoknak az érdikumnak jelölt Répás István fekvenyomó bajnok is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– 2014-ben már szerveztünk egy ilyen egyhetes napközis tábort, és idén nyáron is szeretnénk ezt összehozni, ezúttal a felső tagozatos általános iskolások részére, egyfajta jutalomként a jó közösségi munkájukért – mondta el az Érd TV kérdésére Brunszvik Attila, az Érdi Hungarikum Klub elnöke. – A tábor egyik fő célja, hogy a már helyi értéktárba bekerült értékeket megismertessük a gyerekekkel, illetve felfedeztessük velük Érdet. Városunkban ugyanis rengeteg történelmi helyszín vagy természetvédelmi terület található, de fel tudunk mutatni értékeket például a sportból is, így a sportélet érdi alakjaival is találkozni lehet majd a táborban – tette hozzá az elnök.

Mint megtudtuk, a szervezők ingyenesen szeretnék felajánlani a táborozási lehetőséget a felsősök részére, és ehhez az önkormányzattól kértek támogatást. A tábor helyszíne a tervek szerint a Flamingó Kemping lesz, és innen fognak mindennap csillagtúrákra indulni a szélrózsa minden irányában a diákok Érden belül, hogy a természeti értékek között például bejárják a Fundoklia-völgyet, a Czabai kertet, az Elvira majort, a történelmi események helyszínei között pedig Ófalut, a minaretet és a Szapáry-kastély pincéjét. 

Az ülésen bemutatkozott Répás István, a fekvenyomás sokszoros világbajnoka, akivel korábban itt is olvashattak interjút. Istvánt, mint a Helyi Értéktárba, azaz érdikumnak jelölt vendéget hallgatták meg a klub tagjai. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email