pierogi

ÉrdMost receptsorozat – lengyel pirog

pierogi

ÉrdMost receptsorozat – lengyel pirog

A pierogi könnyen elkészíthető, ízletes fogás, és számtalan variációja létezik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A pierogi hagyományos lengyel étel, amit előszeretettel fogyasztanak karácsonykor. A kis tésztabatyukban lévő töltelék a különböző régiókban eltérő ízesítésű lehet – édes és sós is.

Az alábbi recept a káposztás változaté.

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás, ízlés szerint
  • 1,5 dl forró víz

Hozzávalók a káposztás töltelékhez:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 3 kanál olaj
  • 3 hagyma

A tésztát összegyúrjuk, majd 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Pohárral körlapocskákat szaggatunk belőle.

A töltelékhez a káposztát az összes hozzávalóval együtt felaprítjuk, puhára pároljuk. Apróra vágott gombát is adhatunk hozzá.

A körlapokat megtöltjük a töltelékkel, félbehajtjuk, a széleket mindenütt összecsípjük.

A kagyló formájú batyucskákat forró vízben 3-5 percig főzzük. Ha feljönnek a víz felszínére, serpenyőben, egy kis olajban pirított hagymán pirítsuk meg mindkét oldalát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A receptet Szczerba Loránd, az Érdi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat tagja küldte. Köszönjük!

Szerző: Szczerba Loránd, fotó: Szczerba Loránd, zajadam.pl

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email