22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőtől bezár a Szepes, elköltöznek a foglalkozások

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőtől bezár a Szepes, elköltöznek a foglalkozások

A régi és az új Parkvárosi Közösségi Ház ad otthont a művház rendezvényeinek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A rezsiárrobbanás, a többszörösére növekedett gáz-, távhő- és villanyár miatt komoly takarékossági intézkedésekre kényszerül az érdi önkormányzat is (a teljes takarékossági csomagot jövő csütörtökön tárgyalja majd a közgyűlés), de átszervezéssel sikerült megoldani, hogy ne maradjanak el városunkban a közösségi és hobbifoglalkozások, kisebb rendezvények.

A Szepes Gyula Művelődési Központ munkatársai az összes nyugdíjasklub, baba-mama-, gyerektánc-foglalkozás, illetve a kertbarátkör helyszínét biztosítják, fűtött helyiségekben.

Legnagyobb rezsije a szigeteletlen, felújításra szoruló távfűtéses művháznak van. Ezt az épületet hétfőtől – azaz október 24-től – bezárják, a foglalkozásokat átteszik az új Parkvárosi Közösségi Házba (Gépész u. 14.), illetve a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 206-208. szám alatti kulturális-közösségi színtérre (azaz a régi Parkvárosi Közösségi Házba).

 

 

Mindkét épületben biztosítani tudják a kellemes hőfokot: az átszervezésnek, takarékoskodásnak köszönhetően nem szükséges 18 fokra letekerni a fűtést.

A Szepest azért kell az őszi-téli időszakra bezárni, mert az október elején megjelent, az új távhődíjakat bevezető kormányrendelet nyomán havi 800 ezer forintról 11 millió forintra emelkedne a fűtés költsége, ezt az összeget pedig képtelenség kigazdálkodni. Az új és a régi parkvárosi épület üzemeltetése összességében nem kerül többe havonta, mint a főtéri művelődési központ két havi áramszámlája.

Ugyanakkor a Szepes Gyula Művelődési Központ az érdi kulturális, közösségi szcéna egyik legfontosabb színtere, ezért amint lehetséges, újra megnyitják – áll az önkormányzat közleményében.

 

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email