22_03_29_erdmost_nincskep

Dübörög az ingatlanpiac: 10 százalékkal nőtt az érdi otthonok átlagára

22_03_29_erdmost_nincskep

Dübörög az ingatlanpiac: 10 százalékkal nőtt az érdi otthonok átlagára

A legtöbb településen 30-40 százalékos az áremelkedés a tavalyi átlagárhoz képest - olvasható az Otthon Centrum elemzésében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az MTI híradása szerint  az elmúlt években a pandémia hatására jelentősen megnőtt a családi házak iránti kereslet.  Ennek megfelelően a használt házak átlagos négyzetméterára az idei első fél évben a 96 agglomerációs településen 539 ezer forintra nőtt, ami 28 százalékkal magasabb, mint a tavalyi évi átlag.

A használt házak négyzetméterára a Budakeszi járásban Budakeszin és Budaörsön volt a legmagasabb, átlagosan 662 ezer forint. Nem sokkal maradt el Szentendre és térsége, ahol 656 ezer forint, míg Pilisvörösváron és Solymáron átlagosan 630 ezer forintot kértek a kertes otthonok négyzetméteréért.

A használt lakások iránt mérsékeltebb kereslet mutatkozott az agglomerációban, de a lakások ára jellemzően itt is növekedést mutatott: az átlagosan 705 ezer forintos négyzetméterár 20 százalékkal magasabb a 2021. évi értéknél.

Soóki-Tóth Gábor elemzésvezető szerint általában a Budapesthez közelebbi településeken magasabbak az árak, ezen belül a főváros északi és nyugati települései számítanak a legdrágábbaknak, míg a délkeleti szektor városai a legkedvezőbb árfekvésűek.

Egy ingatlanokkal fogalkozó internetes portál legfrissebb adatai szerint Érden az ingatlanok az országos átlagnál 10, a megyei átlagnál pedig 7 százalékkal drágábbak. Az előző hat hónapban 9 százalékkal nőtt a városunkban az átlagár.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email