hulladekkal_futes1_1

Fontos a gázkészülékek rendszeres felülvizsgálata nyáron is

hulladekkal_futes1_1

Fontos a gázkészülékek rendszeres felülvizsgálata nyáron is

Erre figyelmeztetett az az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Rózsa Gábor, aki felhívta a figyelmet, hogy gáztűzhelyeket elhelyezni és működtetni csak úgy lehet, hogy a szellőztetés biztosított legyen, hiszen a gáz elégetéséhez szükséges oxigént az adott helyiségből vonja el, és az égéstermék is a lakásba távozik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A gázszivárgások megelőzése miatt fontos, hogy a gáztűzhelyek üzembe helyezését szakember végezze el, továbbá a legfontosabb a rendszer folyamatos karbantartása, rendszeres ellenőrzése.

Ha a baj mégis megtörtént, jó tudni, hogy a mérgezés tünetei jelentkezhetnek hirtelen vagy fokozatosan is. E tünetek a következők lehetnek: szédülés, nehéz légzés, fejfájás, émelygés, hányinger, gyengeség, súlyos esetben ájulás. Ha ezek közül valamelyiket, vagy egyszerre több tünetet tapasztal, szénmonoxid-mérgezésre gyanakodhat, ezért azonnal menjen friss levegőre és hívjon orvost! Amennyiben szén-monoxidot észlel, nyissa ki az összes ablakot és ajtót, hogy a gáz kiszellőzhessen, és azonnal kapcsolja ki a tüzelő-berendezést, ha lehetséges! Hagyja el az épületet, és addig ne is menjen vissza, amíg fennáll a mérges gáz kritikus koncentrációjának veszélye! Azonnal kérjen orvosi segítséget, és addig ne használja újra a tüzelő-/fűtő-berendezést, amíg a szükséges engedélyekkel rendelkező szakember át nem vizsgálta azt és meg nem javította a hibákat!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email