22_03_29_erdmost_nincskep

Huszadik utcabál a Hárslevelűben

22_03_29_erdmost_nincskep

Huszadik utcabál a Hárslevelűben

1999-ben saját erőből, saját pénzből építették meg a Hárslevelű utcában élők az úttest burkolatát, amit aztán utcabállal ünnepeltek meg. Az egyszeri alkalomból hagyomány lett: egyetlen évet sem hagytak ki a Hárslevelű utcai lakosok, akik idén is közösen készült erre az alkalomra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Hárslevelű utcában élők két 1999-ben a két kezükkel arattak győzelmet a sár felett – ahogy ezt Poteczin Imre, az utcabál főszervezője megfogalmazta szombat délután, a huszadik utcabáljukon.

– Sajnos, vannak olyan lakók, akik már nem lehetnek velünk, de az újonnan ide költözők is csatlakoztak a rendezvényünkhöz. Ilyenkor lezárjuk az utcánk két végét, kihozzuk az asztalokat. Együtt vacsorázunk, beszélgetünk, táncolunk. Gulyáslevest főzünk szabad tűzön, és mindenki hozzáad valamit a munkához: van, aki az italokról gondoskodik, van, aki a díszítésről, a zenéről… A költségeket közösen álljuk – tette hozzá Poteczin Imre, hangsúlyozva: nagyon fontos közösségi esemény ez számukra, hiszen ilyenkor rengeteg apró-cseprő konfliktust meg tud oldani a szomszédság.

Poteczin Imre egy meglepetéssel is készült:1999-ben lefényképezte, ahogy az utca burkolásán dolgoztak, és most ezekből állított össze egy tablót (lásd képünkön). Volt olyan szomszéd, aki hűtőmágnessel, illetve ajándékozta meg a lakókat.

T. Mészáros András polgármester is ellátogatott a rendezvényre, és meglepetéssel is készült: Demjén Attila képviselővel egy speciális utcanévtáblát és egy üveg jófajta Hárslevelűt (azaz bort) vittek ajándékba.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email