22_03_29_erdmost_nincskep

Harminc év szeretetben

22_03_29_erdmost_nincskep

Harminc év szeretetben

Évadzáró hangversennyel búcsúzott közönségétől vasárnap délután a harminc éves Érdi Kamarazenekar.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Földrajzi Múzeum kocsiszínjében Händel, Mozart, Scott Joplin és Fritz Kreisler műveit adták elő, a koncertmester Czidorné Kerecsányi Erika volt.

– Az elmúlt három évtizedben minden nyáron tartottunk évadzáró koncertet, és amióta lehet, szinte mindig a Magyar Földrajzi Múzeum kocsiszínjében, ebben a gyönyörű környezetben, ami koncertteremnek is beillő helyszín. Ez az előadás nekünk különösen kedves: a zenekar ilyenkor feloldódik, megszabadul az egész évi feszültségtől, és felszabadultabban, lazábban muzsikál. A közönség ezt érzi, és örömmel fogadja a kicsit könnyedebb darabokat – mondta lapunknak Rédai Erzsébet, az Érdi Kamarazenekar művészeti vezetője, és egyik alapító tagja.

Bár az évadnak vége, és jön a nyári szünidő, ahogy Erzsébet fogalmazott, láblógatásra nem nagyon jut idő júliusban és augusztusban sem, hiszen szeptember 21-én jubileumi koncertet adnak a Szepes Gyula Művelődési Központban. Az eseményt nyáron mind zeneileg, mind más vonatkozásokban is meg kell tervezniük, emellett a zenekar egyes tagjainak lesznek egyéb fellépései is. 

A művészeti vezető kérdésünkre elmondta azt is: nagyon szép évet zártak, csupa olyan eseménnyel, amit már vártak, és amit nagyon szeretnek. Az ünnepekhez kötődő fellépéseik nagyon jól sikerültek, ahogy a tavaszi koncertjeik is – mint Rédai Erzsébet kiemelte, kétszer is előadták Mozart teljes Koronázási miséjét.

– A zene, egymás és a közönség szeretete tart össze minket – mondta mosolyogva a művészeti vezető, aki azt is elárulta: több olyan zenészük is van, aki megalapítása óta tagja a zenekarnak. És természetesen vannak fiatalok is – ők viszik majd tovább az Érdi Kamarazenekart.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email