22_03_29_erdmost_nincskep

Egyre valószínűbb, hogy fehér lehet a karácsony

22_03_29_erdmost_nincskep

Egyre valószínűbb, hogy fehér lehet a karácsony

Ahogy közeledünk a karácsonyhoz, úgy válik egyre pontosabbá az időjárás előrejelzés. Az ÉRD FM 101.3 állandó szakértőjét is megkérdeztük, hogy térségünkben lesz-e hó karácsonykor. Takács Lajos amatőr meteológus szerint minden esélyünk megvan rá, hisz az ünnepekre megérkezik a fagyos idő.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Takács Lajos elmondta, hogy a szeles enyhébb időt követően az ünnepre megérkezik a higeg, emiatt pedig 45 százalékkal azt jósolja, hogy esni fog a hó karácsonykor, de hozzátette ez a következő napokban még változhat a légmozgástól függően. 

A várható időjárásról megtudtuk, hogy hétfő estig rendkívül szeles napokra kell készülnünk: változóan felhős időre van kilátás, és ismét a középső területeken várható a több napsütés. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, majd a nyugati szél eleinte erős, később élénk lesz. +1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap reggelig az északkeleti tájakon előfordulhat hószállingózás, ónos szitás, havas eső, majd később az északnyugat felől erősen megnövekvő felhőzetből elszórtan alakul ki kisebb eső, szitálás. Az északnyugati szél ismét többfelé megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. +4, +9 fok közé enyhülhet a levegő. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email