22_03_29_erdmost_nincskep

Karácsonyra készülnek a hajléktalanszállón

22_03_29_erdmost_nincskep

Karácsonyra készülnek a hajléktalanszállón

Közös programokkal, apróbb meglepetésekkel készülnek az ünnepre az érdi hajléktalanszállón. Ilyenkor a lakosság is segít – a munkatársak pedig minden adománynak örülnek, ami megkönnyíti ellátottjaiknak a hideg hétköznapok elviselését. Ami gond, hogy nehezebbé vált a szállóra való bejutás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Megváltozott a hajléktalanszálló éjjeli menedékhelyére történő bejutás és visszatérés rendje: a Nemzeti Népegészségügyi Központ október 23-ai tájékoztatása szerint aki nem rendelkezik három oltással (vagy a Janssen egy körben beadott vakcinájával), attól a szállón PCR-tesztet kell kérniük, amennyiben az eltávozása a 48 órát meghaladta. Ugyanez vonatkozik az újonnan érkező érkező ügyfelekre is. A PCR-teszteket az állam számukra ingyenesen biztosítja, és várhatóan a mentőszolgálat munkatársai végzik majd el a tesztelést – mondta el az ÉrdFM 101,3 Zónázójában Stehlik Krisztián, a hajléktalanellátás vezetője.

A fenti követelmény természetesen nehezíti az ellátást, illetve késlelteti a bejutást azok esetében, akik első ízben jönnek a szállóra. Jelenleg nyolc olyan ember él az utcán, akik hidegebb időben várhatóan bejönnek majd éjszakára, nekik számolniuk kell ezzel a nehezítő körülménnyel. A telítettség nyolcvan százalékos, folyamatosan érkeznek az új ügyfelek. A tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon kevés az a hajléktalan, aki a nagy hidegekben, a fagyok beálltával is az utcán marad, ezért a szállón telt házra készülnek.

És természetesen készülnek az ünnepre is: a karácsonyt megelőző időszakban több programot is szerveznek a hajléktalanszállón. Közösen főznek, apróbb meglepetéseket készítenek a dolgozók és a lakók, együtt tévéznek, beszélgetnek. Ha van rá lehetőség, ajándékoznak is, bár jelen helyzetben a programok jelentik a legnagyobb ajándékot. „Már maga az, hogy közösen készítjük az ételt, a süteményeket, eltér a mindennapoktól. És ilyenkor a lakosság is segít: sok mindent kapunk az érdiektől, amiket aztán a lakók közt osztunk szét. A Fehérvári út 89. szám alatt köszönettel fogadunk mindent, ami a munkavégzésünket megkönnyíti: tartós élelmiszer, ruházat, főként takaró” – zárta szavait Stehlik Krisztián.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email