22_03_29_erdmost_nincskep

Tragédia Érdligeten

22_03_29_erdmost_nincskep

Tragédia Érdligeten

Leégett egy család háza kedd este. Az édesanya elhunyt, a három kisfiú (10, 11 és 13 évesek), valamint a 17 éves nagylány és az édesapa egyedül maradt. Egyelőre rokonoknál laknak, de mindenük odaveszett. Az Érdligeti iskola gyűjtést indított számukra, főleg ruhaneműt, élelmiszert várnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tűz keletkezett egy száz négyzetméteres családi ház teraszán kedden este Érden, a Barca utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a teraszon tárolt anyagok, a terasz tetőszerkezete, illetve a ház egy szobája már teljes egészében égett, az épület füsttel telítődött. Az érdi hivatásos tűzoltók egy eszméletlen embert találtak a házban, akit az épületből kivittek, a mentők kiérkezéséig megkezdték az újraélesztését – tájékoztatott szerda reggel Katasztrófavédelem.

A tüzet több vízsugár segítségével oltották el az érdi tűzoltók. Az épület mellett lévő, de külön bejáratú lakrészből két idős embert biztonságos helyre kísértek, és két gázpalackot is kihoztak a lakásból. A családi ház ideiglenesen lakhatatlanná vált, az ott élők rokonokhoz költöztek. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.

A néggyermekes családból három kisfiú az Érdligeti iskola diákja. Az intézmény gyűjtést szervezett számukra: a három fiú részére 152-es ruhamérettől és 37-es cipőmérettől várnak ruhákat, a nagylány S-M-es méretű (cipő: 39-40-es). Élelmiszert, ágyneműt, egyéb felajánlásokat is köszönettel fogadnak. 

Az adományokat Kovácsné Gombos Andrea DÖK segítő tanár ma 13 óráig várja az Érdligeti Általános Iskola Diósdi úti épületében, de minden hétköznap fogadják a felajánlásokat.

Mint Vargáné Balogh Erika igazgatónőtől megtudtuk, a szülői közösség pénzadomány-gyűjtést is szervez majd a család számára, ennek részleteiről később számolunk majd be.

A családdal a Szociális Gondozó Központ is felvette már a kapcsolatot.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email