halottaknapjatemetoCZB

Így tart nyitva mindenszentek hetében az érdi temető

halottaknapjatemetoCZB

Így tart nyitva mindenszentek hetében az érdi temető

Változik a nyitvatartás rendje, és szigorú szabályok vonatkoznak a behajtásra és a parkolásra is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mindenszentek hetében jelentősen megnő a forgalom az érdi temetőkben. Az Ercsi úti intézmény, illetve a temetőgondnoki iroda nyitvatartása hosszabb lesz a héten:

a temető október 28. és november 3. között reggel 7-től este 8 óráig tart nyitva. Autóval csak a mozgásukban korlátozottak (vagy az őket szállító járművek) hajthatnak be, hétfőtől csütörtökig 8 és 17 óra, péntektől vasárnapig 8 és 16:30 között.

Sokan – főleg, akik távolabbról érkeznek – ilyenkor intézik a sírhely meghosszabbítását is. Erre tekintettel a temetőgondnoki iroda megszokott nyitvatartása is módosul: hétfőtől csütörtökig 8-tól 17 óráig fogadják az ügyfelelket, pénztári befizetésre pedig 16:30-ig van módunk. Péntek, szombat, vasárnap az iroda, illetve a pénztár egy órával tovább tart nyitva.

Autóval – csakis az arra jogosultak – csak a Jolán utcai bejáraton közlekedhetnek. Rajtuk és az ott lakókon kívül más nem hajthat be az utcába.

Aki gépkocsival érkezik a temetőbe, de gyalogosan megy be, az nemcsak az Ercsi úti nagy parkolóban teheti le az autóját, hanem a Novák Ferenc Sportközpont előtti parkolóban is.

Ahogy ez már megszokott, a rendőrök, polgárőrök és a városrendészet munkatársai irányítják a forgalmat, és ügyelnek a közrendre. Természetesen a látogatóknak is érdemes ilyenkor fokozottan figyelniük értékeikre. A síron vagy mellette senki ne hagyjon őrizetlenül táskát, kabátot – még arra az időre sem, amíg vízért megy.

Figyeljenek arra is, hogy a parkolóban ne hagyják nyitva az autót, lehúzva az ablakot.

A temetőgondnokság a sírokon elhelyezett értesítővel hívja fel a hozzátartozók figyelmét arra, ha az adott sírhely lejárt, veszélyessé vált, vagy éppen adategyeztetésre van szükség. Kérik azokat, akik a gondnokság által elhelyezett feliratot, matricát találnak a síron, ne dobják el, hanem menjenek be az irodára, egyeztessenek a munkatársakkal.

Fotó: ÉrdMost archív/Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email