szocialisgondozocsapatepitoCZB1

Rendőrök játszottak az érdi utcákon

szocialisgondozocsapatepitoCZB1

Rendőrök játszottak az érdi utcákon

A szociális szférában dolgozók, a rendőrség, a polgárőrség és a polgármesteri hivatal közös csapatépítőjén jártunk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Első ízben rendezett csapatépítő vetélkedőt a Szociális Gondozó Központ a tagintézményei, a Polgármesteri Hivatal, a polgárőrség és a rendőrség munkatársainak. Segítő szerepet vállalt az Érdi Városgazda és a Szepes Gyula Művelődési Központ is, így elmondható, hogy a csapatépítő a városi intézmények közti összefogás eredménye volt.

Az október 17-ei rendezvény a Polgárok Házában kezdődött, itt köszöntötte a résztvevőket Gecse-Simon Orsolya intézményvezető és Harmat Ákos alpolgármester. Az öt csapat ezt követően öt állomást járt végig, vetésforgóban. Minden állomáson más és más intézménnyel, egységgel kapcsolatos kérdések várták a játékosokat.

Például: Becsüld meg, jelen pillanatban hány embert látnak el az idősellátásban (476 nyugdíjas); kötelezhető-e az utcán élő személy a hajléktalanellátások igénybevételére (nem); hány napig tárolhatók a közterületi videófelvételek (30 napig); a polgárőrség rendelkezik-e hatósági jogkörrel, alkalmazhatnak-e kényszerítő eszközt (nem). Természesen ennél hosszabb, kifejtős kérdések is szerepeltek a vetélkedőben.

„Az volt a célunk, hogy a résztvevők kulcskompetenciái fejlődjenek, elméleti tudásuk pedig bővüljön. A nyolcfős csapatoknak az egyes állomásokon húsz percük volt a feladatok megoldására – tudtuk meg Gecse-Simon Orsolyától, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetőjétől, aki kollégáival több hétig szervezte a csapatépítőt, amit a gondozóközpont egyik támogatójának segítségével tudtak megvalósítani.

A kvízkérdések mellett mindenhol egy-egy meglepetés várta a csapatokat: Bem téren a régi közösségi házban aknamező, a Fundoklia téren tangram (kínai kirakós játék – a szerk.), a Papi földeken vakfoci, az Aréna melletti parkolóban jenga és marokkó, míg a Rómer Flóris téren jégtáblajáték. Ezekhez a gondozóközpont munkatársai készítették el az eszközöket.

A csapatokra az utolsó állomásukon várt egy plusz feladat: meg kellett találniuk és el kellett látniuk egy elsősegélyre szoruló embert.

A csapatépítő egy nagy, közös ebéddel zárult a Molnár utca végénél, a volt téglagyárnál, ahol Morzsik Attila főzött gulyáslevest száz főre – hiszen a közreműködőkkel, a játékvezetőkkel és a csapatkísérőkkel együtt ennyien vettek részt a Szociális Gondozó Központ első ilyen rendezvényén.

Nyertest nem hirdettek, hiszen itt minden résztvevő nyert: jó emlékeket, tapasztalatokat, ismeretségeket és ismereteket. Erről tanúsítványt is kaptak.

„Mi, szervezők is rendkívül sokat tanultunk az előkészítő és megvalósító munka során. Bízom benne, hogy minden évben meg tudjuk rendezni a csapatépítőt. Reméljük, sikerül támogatást szerezni a következő alkalomra is. A most elkészített eszközök – mint például a marokkó vagy az óriás jenga – megmaradnak, és használni is tudjuk őket a munkánk során” – zárta szavait Gecse-Simon Orsolya.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email