katyikamatyikaCzB7

A nagy mesemondó is büszke lenne az érdi diákokra

katyikamatyikaCzB7

A nagy mesemondó is büszke lenne az érdi diákokra

Benedek Elek születésnapján tartották a Katyika meg Matyika mesemondó versenyt a Kőrösiben, amelyre negyvennyolc diák nevezett, még Erdélyből is voltak résztvevők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Kőrösi iskolában a Katyika meg Matyika mesemondó versenyt Nagyné Balázs Gabriella drámapedagógus. A verseny népszerűsége közel két évtizede töretlen, és nemcsak a Magyarországon, hanem az Erdélyben élő gyerekek is bekapcsolódhattak, az internet segítségével.

Szeptember 30-án, a magyar népmese napján megkoszorúzták Benedek Elek szobrát, ami az iskolaudvaron áll, majd megkezdődött a verseny. A háromtagú zsűri tagjai Kóka Rozália mesemondó, népdal- és népmesegyűjtő, Benedek Enikő (Elek apó leszármazottja), valamint Devecseri Zsuzsanna magyartanár volt. Természetesen a szervező, Nagyné Balázs Gabriella is örömmel hallgatta a gyerekeket.

„Nagyon szépen meséltek, beszédhiba alig akadt, és többnyire jó volt a meseválasztás is. Azt kértük, hogy a gyerekek a személyiségükhöz és életkorukhoz illeszkedő népmesét hozzanak, és ez szinte minden esetben teljesült.”

„Minden gyermeket megajándékoztunk, üres kézzel senki nem ment haza, és kiosztottunk több különdíjat is. A versenyt első, második, harmadik, negyedik és ötödik-hatodik osztályosoknak hirdettük meg, és nagy örömömre negyvennyolcan neveztek.”

„Az érdi gyerekeken kívül voltak mesélőink Budapestről, Herceghalomról és Százhalombattáról, Pilisszentivánról, valamint az erdélyi Barótról és Gyimesbükkről” – sorolta Gabriella, aki nagyon örült annak is, hogy a gyerekeket a tanáraik is elkísérték. Ők sem távozhattak ajándék nélkül.

A legtöbb gyermek harmadik-negyedik osztályos volt, de szemmel láthatóan a felsősök is szeretik a magyar népmeséket.

A díjazottak:

I. hely: Bagrij Borbála, Bálint Nimród, Bede Tímea, Bochmüller Hanna, Kolumbán Álmos Gergő, Menyhért Kui Anabel, Szőcs Tamás

II. hely: Bagrij Máté, Fehér Léna, Geréb Olívia, Kovács Janka, Kult Ádám, Raksányi Viola, Szendrő Dorka, Tóth Natália

III. hely: Firnicz Loretta, Forrai Laura, Fóthi Dóra, Győri Iza, Urszin Attila András

Különdíjasok: Balló Kincső, Bárd Natasa, Bartis Tünde, Dajka Izabella, Duka Szerafina, Rajzer Petra, Véghi Dorka, Weidel Adél

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email