szumo_sumo_verseny

Érdi éremeső a Tar Mihály Emlékversenyen

szumo_sumo_verseny

Érdi éremeső a Tar Mihály Emlékversenyen

A szumósok és a birkózók is remekeltek a legutóbbi hétvégi versenyeken.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szeptember 22-én, vasárnap az Érdi Spartacus Birkózócsarnokában második alkalommal rendezték meg a Tar Mihály Csapat Sumo Emlékversenyt, ezzel is emléket állítva a klub alapító elnökének. A dohion összesen öt csapat – köztük két érdi – küzdött meg egymással, és végül a kupát, illetve az első két helyért járó díjakat is sikerült itthon tartani.

  1. hely: Berta Mike, Buzás Patrik, Végh Richárd, Molnár Tamás, Végh Artúr
  2. hely: Sárosi János, Nánási Kevin, Mezei Patrik, Délceg József, Antunovits László

Ancsin László, a Magyar Szumó Szakszövetség elnöke kifejtette: hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a csapatversenyt, amelynek nemzetközi besorolását jól jelzi, hogy az európai szövetség elnöke, a lengyel Darius Rozum, és a szervezet észt főtitkára, Riho Rannikmaa is megtisztelte jelenlétével.

Megkoszorúzták az alapító elnök, Tar Mihály emléktábláját is

„Ezt a versenyt valamikor Rovnyai János, a szumó magyarországi apostola találta ki, most pedig újra elindítottuk. A szumósok fejet hajtottak Tar Mihály emléktáblája előtt, aki a hazai szövetség társelnökeként segítette tavaly januári haláláig a sportágat. A szumó a tradíciókra épül, így nekünk is kötelességünk ápolni Tar Mihály emlékét”

– hangsúlyozta Ancsin László.

Szeptember harmadik hétvégéjén az érdi birkózók is több helyen szőnyegre léptek. Szombaton az U15-ös korosztály Csongrádon vett részt Kötöttfogású Diákolimpiai Bajnokságon. Ezen a versenyen Frank Borisz és Lovász Zoltán értékes csapatpontokat gyűjtöttek, míg a fiatalabb korosztály versenyzői a kiskunhalasi Halas Kupára voltak hivatalosak.

  1. hely: Hamar Dániel, Antunovits Beke, Pagonyi Gergely, Ujlaky Dániel
  2. hely: Vajna Norbert, Gerván Nimród
  3. hely: Gulyás Panka, Anduruska Dominik

Szenicza Nimród a nemzetközi Felvidéki Nagydíjon 60 kg-ban ezüstérmet szerzett.

Vasárnap aztán a legidősebb korosztály is megmérettette magát, ugyanis szintén Kiskunhalason tartották az idei Veterán Országos Bajnokságot, ahol az Érdi Spartacus sportolója, Túri Péter 78 kg-ban, kötött- és szabadfogásban is aranyérmet nyert.

fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email