idojaras_szarazsag_nyar_freepik

Forróság, szárazság és 36 fok

idojaras_szarazsag_nyar_freepik

Forróság, szárazság és 36 fok

Egy újabb kánikulával teli, csapadékmentes hét elé nézünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn napközben többnyire fátyolfelhők lesznek felettünk, de estére a Dunántúl egyes részein erőteljessé válik a felhőképződés, és ott záporok, zivatarok is kialakulhatnak, derül ki a HungaroMet előrejelzéséből. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a hétfőn 17 és 22 fok között alakul.

Kedden a fátyolfelhőzet, illetve az erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés mellett legalább többórás napsütés várható. Csapadék legfeljebb az esti órákban bontakozik ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható.

Szerdán napos időnk lesz helyenként gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 14, 22, délután 30, 35 fok között alakul.

Csütörtökön szintén napos időre van kilátás, helyenként gomoly- és fátyolfelhőkkel, minden bizonnyal továbbra is csapadék nélkül. Ugyanakkor az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 14, 22, délután 31, 36 fok között várható.

Pénteken napos időre van kilátás gomoly-, valamint fátyolfelhőkkel, csapadéknak kicsi az esélye. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. A minimum 14 és 22, a maximum-hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul majd.

Egyébként a tartósan meleg miatt 2024. augusztus 30-ig, azaz péntek éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben az ország egész területén.

Címlap: Freepik, belső képek: met.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email