240804-erdi-spartacus-szumo-skocia

Már Skócia is érdi sikerektől hangos

240804-erdi-spartacus-szumo-skocia

Már Skócia is érdi sikerektől hangos

Az Érdi Spartacus szumóversenyzői hat érmet nyerve tették le névjegyüket a skót szoknya hazájában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lengyelországba gyakorlatilag hazajárnak az érdi szumósok, az Egyesült Királyságba azonban ritkán van esélyük eljutni. Amikor pedig lehetőség nyílik rá, nem hagyják ki a sanszot az utazásra és a magyar, egyben érdi hírnév öregbítésére sem. Így tettek nemrég az Érdi Spartacus Sport Club versenyzői is, akik szám szerint hatan útnak indultak a skóciai Coatbridge nevű településre, hogy részt vegyenek a második alkalommal életre hívott skót nyílt bajnokságon.

A hazai és nemzetközi szumóversenyeken sorra eredményes Szpari-sportolók ezúttal is kitettek magukért, három arany mellett két ezüst- és egy bronzérmet zsebeltek be.

A férfi mezőnyben, 77 kg-ban Berta Mike, 85 kg-ban Buzás Patrik, 100 kg-ban pedig Délceg József nem talált legyőzőre, így ők hárman a dobogó legfelső fokára állhattak fel.  Varga Dániel 115 kg-ban, míg Végh Artúr +115 kg-ban ugyancsak döntőzhetett a Glasgow melletti városban, azonban mindketten alulmaradtak az aranyéremért zajló küzdelemben, és végül másodikként zártak. Baljer Kitti a női mezőny 65 kg-os súlycsoportjában bronzérmet nyert.

Fotó: Érdi Spartacus SC

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email