456603791_1008819614371531_1708785959785611154_n

Elhunyt Palkó Zsolt

456603791_1008819614371531_1708785959785611154_n

Elhunyt Palkó Zsolt

Élete volt a környezetvédelem, így sokat tett azért, hogy Érd egy sokkal élhetőbb, természetközelibb hely legyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Életének 57. évében elhunyt Dr. Palkó Zsolt, a Polgármesteri Hivatal főtanácsosa, a város zöld biztosa, az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület(ÉrdKöVE) elnöke.

Élete volt a környezetvédelem, hitt abban, hogy a Föld megmenthető, ezért minden erejével azon volt, hogy ahol csak lehet, a fenntarthatóságot képviselje. Számos érdi kezdeményezés fűződik a nevéhez. Többek között a Darukezelő utcai Klímabarát park ötletgazdája volt, de jelentős szerepet vállalt a LevenDuna túraútvonal megszületésében is.

Az ÉrdKöVE, elnöksége alatt számos elismerést szerzett, 2023 decemberében például a Pest Vármegye Környezetvédelméért Díjat vehették át a vármegyei önkormányzattól.

Palkó Zsolt átvette az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület nevében a Pest Vármegye Környezetvédelméért Díjat

A Polgármesteri Hivatal főtanácsosaként és az önkormányzat zöld biztosaként dolgozott, személyében Érd egy értékes szakembert vesztett el, aki teljes odaadással tett meg mindent azért, hogy Érd egy sokkal élhetőbb, természetközelibb hely legyen.

Csőzik László polgármester saját közösségi oldalán írt nekrológjában így fogalmaz Palkó Zsoltról:

„Csupa lelkesedés, teljes odaadás vezette. Magával ragadó, inspiráló, egyedülálló stílusával levett a lábáról bárkit, főleg ha környezetvédelemről vagy Érdről volt szó. Ment és ment előre, fal, akadály nem számítottak, nem adta fel soha. Csak a betegség előtt volt kénytelen kapitulálni.

Képzett ember volt, jogász és közgazdász marketing szakon végzett, tanult a Washington-i Egyetemen, gyönyörűen beszélt nyelveket. Főszerkesztője volt az Ecolife és az Explorer nevű magazinoknak.

Dolgozott a Pécsi Egyetemen, hat évig kommunikációs vezetője volt a DDGÁZ-nak, alapítója és hét éven át főrendezője a Balaton Regattának. Elnöke volt a Zöld Híd Alapítványnak, vezette az érdi környezetvédők civil szervezetét, szervezte rendületlen az ismeretterjesztő túrákat, vitte a szerelemprojektjeit, ötletelt, kezdeményezett, menedzselt, s közben rengeteg szeretetet és figyelmet adott minden hozzá fordulónak.

Nehéz így e fájdalommal a szívemben tételesen számba venni mindazt, mi tudással rendelkezett, s mennyi mindent tett értünk, a városáért, s tágabban, közvetve – talán nem túlzás – a nagy ügyért, a Föld megmentéséért. A LevenDuna túraútvonal, a Klímapark, a jövőre induló, általa megálmodott Észak-Fundoklia-projekt örökre rá emlékeztet majd!”

Csőzik László polgármesterrel egy környezetvédelmi programon (fotó: Facebook)

Palkó Zsolt úgy gondolta, hogy a természet- vagy környezetvédelem egy olyan tevékenység, ahol a befektetett energia lehet, hogy csak évtizedek múltán térül meg. Ami viszont rövid távon is látványos tud lenni, az a közösségépítő erő, hiszen ezt tapasztalták meg a Klímapark létrejötte, valamint az azóta is tartó gondozása kapcsán.

Hitt abban, hogy egy jó közösség megtartó erőt is jelent, amire a mai szétzilált világban kifejezetten nagy szükség van. Egy olyan, a városért tenni akaró közösséget hozott létre, amelyre bátran lehet építkezni a jövőben, így Érd rendkívül sokat köszönhet Palkó Zsoltnak.

fotó: Csőzik László Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény pályázatot hirdet Sebészeti szakrendelés sebészeti járóbeteg asszisztens munkakör betöltésére.
A Czabai-kert tulajdonosa az érdi környezetvédelem kimagasló és megkerülhetetlen személyisége volt.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email