szemétszedésÉrdFelső

Megtisztították Érd felsőt: volt minden az ürüléktől a bevásárlókocsiig

szemétszedésÉrdFelső

Megtisztították Érd felsőt: volt minden az ürüléktől a bevásárlókocsiig

Egy komplett háztartást is találtak a zöld rejtekében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Balla Imre önkormányzati képviselő (Szövetség Érdért) nem először szervezett szemétszedést Érd felsőn. Kiment zsákkal, kesztyűvel felszerelkezve, és összeszedte a fás, bokros területen található szemetet. Közösségi oldalára ki is posztolta a hétvégére tervezett eseményt, hogy aki szeretne, csatlakozhasson, és több követőre is talált.

„Úgy egy éve kezdődött. Feltűnt, hogy Érd felsőn a lépcsőnél eldobálnak mindenfélét. Hoztam egy zsákot, összeszedtem, hazahoztam, és a szemetet bedobtam a kukámba. Egy ismerősöm jelezte, hogy ha legközelebb megyek, szóljak, mert ő is jönne. Így a következő alkalommal már kiírtam az eseményt, és jöttek ketten, majd hárman.

A Teszedd!-en már szép számmal voltunk. Úgy néz ki, azóta többen figyelik az oldalamat, mert legutóbb már hét-nyolc önkéntes összegyűlt, köztük Csőzik László polgármester, illetve képviselők.

Összeszedtünk több zsák szemetet, begyűjtöttük az otthagyott bevásárlókocsikat, és eltakarítottuk a hajléktalanok által otthagyott holmikat is. Mivel nem jutottunk a végére, erre a vasárnapra újabb szemétszedést hirdettem” – mondta érdeklődésünkre Balla Imre.

Csőzik László a közösségi oldalán számolt be az augusztus 11-i akcióról:

„Az gondoltuk, csak a resztliért megyünk vissza a bokrok közé, erre több szemetet szedtünk össze, mint múlt vasárnap reggel. Egy komplett háztartást találtunk a zöld rejtekében, emberi ürüléknyomok halomban, minden, amit a képzelet elbír. Most viszont teljesen hulladékmentes az állomás Bethlen utca felőli oldala. Balla Imre szervezésében folytatjuk két hét múlva is” – írta Csőzik László.

Ez a terület egyébként a MÁV fenntartásában van, elvileg nekik kéne tisztán tartaniuk, de ez nem sikerül. Ahogy Érd alsón sem: Balla Imre már tervezi, hogy oda is szervez egy szemétszedő akciót.

Aki szeretne csatlakozni, azt örömmel várják. A részleteket Balla Imre írja majd ki a közösségi oldalán.

Fotók: Balla Imre, valamint Csőzik László közösségi oldala

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email