atlott_kutya_borito_1

Újabb állatkínzás: puskával lőhették meg a kölyökkutyát

atlott_kutya_borito_1

Újabb állatkínzás: puskával lőhették meg a kölyökkutyát

Ráadásul komolyabb tragédia is lehetett volna az esetből, ugyanis az állatot menteni igyekvő nőre is fegyvert fogtak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány a Facebook oldalán számolt be az esetről, hogy a pár napja ismét egy lehetséges állatkínzás miatt kellett a szomszédos Tárnokra menniük. Ismét, hiszen alig egy hónapja történt, hogy a településen valaki brutális kegyetlenséggel végzett egy kiskutyával, ami olyan mértékű felháborodást okozott, hogy a civilek egy demonstrációt is szerveztek az ügy kapcsán.

Soós Péter, az alapítvány elnöke az ÉrdMost kérdésére elmondta, hogy ezúttal Tárnok külterületére, egy tanyára hívták őket. Előzetesen annyit tudtak, amit a bejelentő által küldött fotókon látni lehetett: van egy vérző fejű kutya, aki furán tartja a száját, illetve fejét.

A tanyán – Soós leírása szerint – meglehetősen nomád körülmények között egy nyolcvan év feletti férfi él magában, aki állítólag már korábban is többször került a különféle hatóságok látókörébe. Volt, hogy gondatlan állattartás miatt vonták felelősségre, de a területen felhalmozott hulladék miatt is kezdeményeztek már vele szemben eljárást.

„Borzalmas körülmények között tartja az állatokat, láncra verve a kutyákat, sokszor azt se tudni mit esznek, isznak az állatok, de igazából az a helyzet, hogy még saját magát sem tudja ellátni ez az ember”

– fogalmazott az állatmentő, akit az idős férfi lánya hívott fel kétségbeesve, hogy szeretné a fentebb említett kutyust kimenekíteni az apjától, aki viszont ezt nem hagyta. Sőt!

Soós szerint a nőnek minden bizonnyal pánikrohama volt, amikor segítségért telefonált, ami – mint később kiderült – korántsem mondható meglepőnek, hiszen az édesapja állítólag fegyvert fogott rá, hogy megakadályozza az eb elszállítását. A férfi állítólag azért nem akarta, hogy az állatot elvigye, mert attól félt, hogy el fogják altatni.

Soós ezért azt tanácsolta a nőnek, hogy azonnal távozzon, és hagyja ott a kutyát, majd később – ha a kedélyek csillapodnak – a rendőrök kíséretében visszamennek érte. Ezt a nő nem akarta, mert megijedt, hogy az apját esetleg lelövik, ha ismét hadonászni kezd a fegyverrel.

A nőnek aztán sikerült megnyugtatnia az apját, így a civil állatmentők közreműködésével végre elhozhatták a sebesült állatot, akit azonnal megröntgeneztek, és ugyan lövedéket nem, viszont egy be-, és kimeneti nyílást találtak a koponyáján. Feltételezhető, hogy valamilyen fegyverrel meglőtték, méghozzá olyan közelről, hogy a golyó nem maradt meg benne.

A feltételezett lövés több helyen is eltörte a kutya állkapcsát, és az állatorvos sem tudta eldönteni, hogy hogyan lenne jó megműteni. Felmerült a csavarozás, de mivel kölyökkutyáról van szó, aki még növésben van, ezért inkább a sebek összevarrása mellett határoztak. A kutyus jelenleg az állatkórházban lábadozik, ahol egy szondán keresztül etetik.

Soós Péter hozzátette, az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány nevében ismeretlen tettes ellen megtették a feljelentést az ügyben. A folytatásról beszámolunk majd.

Fotó: Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email