nokedlis

Sertéspörkölt lett a befutó az érdi horgászok főzőversenyén

nokedlis

Sertéspörkölt lett a befutó az érdi horgászok főzőversenyén

A közös halászléfőzés azért ezúttal sem maradt el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedélyes hangulatban telt vasárnap az Érd és Környéke Horgászegyesület családi napja: a szervezők szerint legalább 120-an voltak kíváncsiak a Duna-parton, a volt téglagyár közelében megrendezett programra, melyet az önkormányzat és az Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola is támogatott.

A családi napot a korábban megszokott módon főzőverseny is kísérte, ám az mégis rendhagyó volt, hogy hat induló csapat közül csak egy készült halászlével –a tavalyi rendezvényen még szabálynak számított, hogy az elkészített étel alapanyaga legalább hal legyen.

„A versenyzők idén a halászlé mellett babgulyást, vaddisznó- és sertéspörkölt féléket készítettek” –mondta az Érd Mostnak, Berényi Andrásné, vagyis Zsóka néni, az egyesület elnöke. És hogy miért bizonyult kapósabbnak a sertés, mint a hal? Talán az emelkedő árak miatt – véli Zsóka néni, aki megjegyezte,  az egyesület tavaszi rendezvényén még 300 forinttal olcsóbban vásárolták a közös halászléhez szükséges halhús kilóját.

A közönség addig sem unatkozott, amíg a versenyfogások elkészültek, a nézőket Susán Péter bűvész szórakoztatta látványos karika- és kendőmutatványokkal. A kicsik kérhettek csillámtetkót is, a dj-pultból pedig a kilencvenes és kétezres évek retro diszkóslágerei dübörögtek. És mindez jó is volt így: elvégre ki nem tenné fel a kezét, ha jön egy felhő és leszáll közénk – vagy ha Dr. Albantól megszólal az It’s my Life.

A zsűri végül hosszas tanakodás után döntést hozott: ízeket, illatokat, zamatot, színt és minőséget vetettek össze, az első helyezést a Vadászi Team nokedlis sertéspörköltje kapta meg. A többi indulónak sem kellett azonban csalódnia. A szervezők horgászfelszerelést, italt, „grillcsirke utalványt” és vázát osztottak ki a versenyzők között – mindenki kapott valamilyen ajándékot, hiszen a családi napon elsősorban a részvétel és nem a győzelem volt a fontos.

 

Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email