idojaras_forrosag_freepik

Újabb rekordokat dönthet az időjárás a jövő héten

idojaras_forrosag_freepik

Újabb rekordokat dönthet az időjárás a jövő héten

Az előrejelzés szerint kedden akár a 41 fokos forróság sem elképzelhetetlen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napos időre számíthatunk, általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Helyenként zápor, zivatar előfordulhat, utóbbiakhoz erős, esetleg viharos széllökés is társulhat, ami délutánra legyengül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 39 fok között várható.

Kedden a sok napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A szél több helyen is megélénkül, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban általában 20 és 26 fok között várható, a belvárosokban és vízpartokon lesz a melegebb, a hidegre hajlamos helyeken viszont ennél pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Délutánra többnyire 35, 41 fok közé melegszik fel a levegő, tetőzik a forróság.

Szerdán a sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk elszórtan záporral, zivatarral. A minimum-hőmérséklet általában 20, 26 fok között várható, a belvárosokban és vízpartokon lesz a melegebb az éjszaka, a hidegre hajlamos helyeken viszont ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 39 fok között várható, nyugaton az alacsonyabb, délkelet felé haladva pedig a magasabb értékekkel.

Csütörtökön napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, amelyekből helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban 17, 25, délután 31, 38 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton, illetve északkeleten lesz kellemesebb, délkeleten pedig a legmelegebb az idő.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű, de elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Többfelé megélénkül az északkeleti, északi szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalban 17, 25, délután 30, 36 fokra van kilátás.

Egyébként július 18-ig, azaz jövő hét csütörtökig harmadfokú hőségriasztás van érvényben az egész ország területén.

Fotó: Freepik, OMSZ

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email