nyaritaborCZB5

Új, még színesebb program a városi táborban

nyaritaborCZB5

Új, még színesebb program a városi táborban

Minden napra jut valami meglepetés a gyerekeknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Múlt héten elstartolt a városi napközis tábor. Ellátogattunk az Alsó utcába, hogy ha csak egy rövid tudósítás erejéig is, de belekóstolhassunk egy tábori délelőttbe.

Ugyan beköszöntött a szeles, hűvös idő, de ez nem szegte senki kedvét: a gyerekek többsége az udvaron szaladgált. Jólesik a sok üléssel töltött iskolaév után fogócskázni, focizni, kosarazni, aszfaltrajzolni. Aki pedig csendesebb elfoglaltságra vágyik,  az előtérben megtalálhatja az őt érdeklő foglalkozást, de lehet társasozni, kártyázni is, ki-ki kedve szerint töltheti az időt.

Egy kisebb csoporthoz ültünk le, a gyerekek kézműveskedtek az egyik benti asztalnál. Mint kiderült, nem ez az első nyaruk a táborban, és több hetet is eltöltenek itt.

„Sok játék van, új barátokat szerzünk, és jól lehet szórakozni. Idén három hetet töltök itt szerintem, de nem egyhuzamban” – mondta a hatodikba készülő Niki. Arra a kérdésre, hogy mi a kedvenc programja, nevetve mondta, hogy a reggeli.

„Azt szeretem a legjobban, amikor valaki érdekes játékokat hoz be, és ki lehet próbálni őket. Ma is hozott be egy fiú.”

Lilien ötödik osztályba készül, ez már a harmadik táboros nyara. Ő is több hetet tölt itt. „Nagyon jó, hogy nincsenek tanórák, de sok program van. Szeretem a kirándulásokat, tavaly a kimittudon is szerepeltem. Idén nem készülök rá, el vagyok foglalva a fonásommal” – mutatja mosolyogva Lilien.

A Szociális Gondozó Központ munkatársai meghívott partnereik, előadók és az iskolai védőnők bevonásával sokféle elfoglaltsággal készültek erre a nyolc hétre. Mozgás, kézműveskedés, hüllő- és kutyás bemutató, sportágválasztó, papírszínház – hogy csak párat említsünk.

Az egészséges életmódra nevelés is nagy hangsúlyt kap. Minden héten terveznek buszos kirándulást, a szünidő első csütörtökén Siófokon kalózhajóztak, most Tatára készülnek, jövő héten pedig az állatkertbe, Budapestre.

„Új helyszíneket, programokat szerveztünk erre az évre, így a visszatérő gyerekeknek is újdonságot jelentenek majd a kirándulásaink, foglalkozásaink. Természetesen megtartottuk a kedvelt rendezvényeinket, ezekkel idén is találkozhatnak a diákok.

Maga a helyszín is új: a Bolyai suli Alsó utcai épületében, illetve kerjében vagyunk, árnyas fák alatt, ahol a gyerekek nagyon jól érzik magukat” – mutatott az ugrándozó gyerekekre Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője, aki évek óta vezeti már a városi napközis tábort.

„Azt tűztük ki célul, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és tartalmas elfoglaltságot nyújtsunk nekik. Ezt meg is tudjuk adni. Nem véletlen, hogy évek óta nagy a túljelentkezés, ezért idén már 90 fősre terveztük a nyári tábort. Több hetünk már teljesen telt házas. Aki szeretne jelentkezni, az Intézményi Gondnokságon jelezze, és ha nincs már hely a kívánt turnusra, a gyermeket várólistára teszik” – zárta szavait Bereiné.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email