online_csalo_borito

Tíz év a rácsok mögött: online csalásért ültették le a férfit – videó

online_csalo_borito

Tíz év a rácsok mögött: online csalásért ültették le a férfit – videó

Sok száz embert vert át az internetes csaló, aki büntetése súlyától megtörve mesélte el saját történetét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldalán jelent meg az alábbi videó, amiben egy olyan férfi történetét ismerhetjük meg, akit több száz ember sérelmére az interneten elkövetett csalás miatt ítéltek el közel tíz esztendőre.

„Meghirdettek egy gépet kétszázezerért, én akkor letöltöttem a képét, csináltam egy új hirdetést, beírtam a típusszámot, a nevet, leírtam, hogy mit kell tudni róla, és a negyedéért árultam”

– emlékezik vissza a kezdetekre az illető.

Mint a kisfilmben elmondja, műszaki cikkeket, szerszámokat kínált, amiket az emberek postázással szerettek volna megkapni, ezért pedig el is utalták neki a pénzt. Ő azonban csak a pénzt tette el, de nem postázta a kért termékeket.

Aztán szép lassan egyre több feljelentés érkezett a rendőrséghez, így elkezdték figyelni a férfi bankkártyáját, a pénzmozgásokat, majd mire már kellő információjuk volt a hatóságoknak, akkor elfogták. A bejegyzésből megtudhatjuk, hogy a módszerrel több millió forintot csalt ki az átvertektől.

Elmondása szerint 3-400 rendbeli csalással vádolták meg, és kilenc év hat hónap szabadságvesztésre ítélték. Büntetését jelenleg a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe tölti.

„Meglátok ilyen csalásokat a tévében, hogy valakit így megfogtak vele, akkor elgondolkozom, hogy az én sértettjeim mit érezhettek, hogy esett nekik. És szégyellem magam, és meg is bántam”

– fogalmaz a férfi.

A posztból kiderül, hogy a videó a rendőrség online csalások megelőzését célzó kampányának a részeként készült. Méghozzá azzal a szándékkal, hogy, aki a csalás bármelyik formájával is találja magát szembe az legyen bizalmatlan, ellenőrizze vissza a kérést, ne adja ki az adatait, ne utaljon előre, magyarán ne hagyja magát átverni.

Fotó: Facebook/Pest vármegyei rendőrség

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email