kanikula_nyar_forrosag_pixabay

Szaharai por, szél és forróság kínoz bennünket

kanikula_nyar_forrosag_pixabay

Szaharai por, szél és forróság kínoz bennünket

Nem nyugszik meg az időjárás, továbbra is hőségriadó van érvényben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról az ÉrdMost is beszámolt, június 22-ig, azaz szombat éjfélig a legmagasabb szintű hőségriadó van érvényben az ország egész területén. Ebben a kritikus időszakban az önkormányzat is segít azokon, akik nem bírják elviselni ezt a pokoli időjárást: párakapuval, vízosztással és klimatizált helyiségekkel készült a város.

Ami pedig az előrejelzést illeti, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk – írja előrejelzésében. Csapadék nem lesz, az egyre nagyobb területen északira, északkeletire forduló szelet kísérik élénk, helyenként erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul, az északkeleti és északnyugati tájakon mérhetjük a 30 fok alatti értékeket. Késő estére 20 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés csütörtök estétől péntek reggelig

Jobbára fátyolfelhős lesz az ég, de a középső tájakon átmenetileg meg is vastagodhat a felhőzet. Csapadék nem lesz. A keleties szél helyenként élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 22 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Átmeneti gyenge hidegfronthatás várható. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email