romics mozgasserult parkolo3

Véget vetnek a Romics előtti illegális parkolásnak

romics mozgasserult parkolo3

Véget vetnek a Romics előtti illegális parkolásnak

Komoly bírságra számíthatnak, akik jogosulatlanul használják az egészségügyi intézmény előtti mozgáskorlátozott parkolóhelyeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pillanatnyilag három mozgáskorlátozott parkolóhely van a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény Felső utcai bejáratánál, viszont a rendelőintézettől származó információk alapján, azokat nem mindig az arra rászorulók használják. Ezért a város vezetése úgy döntött, hogy ezentúl sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a vonatkozó szabályok betartatására, árulta el az ÉrdMostnak Tetlák Örs, alpolgármester.

Állítólag a szakorvosi rendelő portaszolgálata is folyamatosan figyelmeztette a parkolóhelyeket illetéktelenül használókat, de mivel más eszköz nincs a kezükben, és nem is nagyon tudták jobb belátásra bírni az embereket, így az önkormányzathoz fordultak segítségért.

Ezért mostantól a városrendészet veszi kezébe az ügyet, ami egyrészt a helyszín kiemelt megfigyelését, másrészt komoly bírságok kiszabását jelentheti.

„Örülünk, hogy sikerült kialakítani ezeket a parkolókat, ez is egy apró előrelépés, amit ne tegyenek tönkre egyesek azzal, hogy jogtalanul odaállnak”

– fogalmazott Tetlák Örs.

A KRESZ egyébként a következőképpen fogalmaz a mozgáskorlátozott parkolóhelyek használatával kapcsolatban:

„A jogosultság azt a mozgásában korlátozott személyt, valamint a mozgásában korlátozott személyeket szállító jármű vezetőjét illeti meg, aki a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványáról szóló kormányrendelet szerint a parkolási igazolványt a járműben elhelyezte.”

Ugyanakkor létezik olyan eset is, amikor a mozgáskorlátozott parkolót akár az egészséges ember is igénybe veheti, ez pedig a megállás. Ehhez csupán azt kell tudatosítanunk, hogy mit is ért a jogszabály megállás alatt. Ezt:

„Járművel a be- és a kiszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakáshoz szükséges ideig, illetőleg – ha a vezető a járműnél marad – egyéb okból legfeljebb 5 percig történő egy helyben tartózkodás.”

Fotó: ÉrdMost/Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email