felho_nap_freepik

Még megdörrenhet az ég, de felhőszakadás már nem lesz

felho_nap_freepik

Még megdörrenhet az ég, de felhőszakadás már nem lesz

Egyre inkább kelet felé húzódik a csapadékzóna, a gomolyfelhős időben 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szerdán a vastagabb felhőtömb fokozatosan kelet felé halad, de mögötte erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, így döntően erősen vagy közepesen felhős időre van kilátás  az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Szórványosan – főként a Duna-Tisza közén és a déli harmadban – fordulhat elő eső, zápor, helyenként zivatar. A csapadékgócok fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződnek.

Az északias szél a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és zivatarok mentén megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél jó pár fokkal hűvösebb marad az idő. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

Általában felhős idő valószínű, mivel több hullámban érkezik délnyugat, nyugat felől vastagabb felhőtömb, melyből szórványosan valószínű eső, zápor, néhol akár zivatar is.

A csapadékgócok északkelet felé helyeződnek át. Az északias szél döntően mérsékelt, helyenként élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia

Hideg fronthatás várható, az arra érzékenyeknél felléphet fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email