A beautiful wide shot of a rainbow among white clouds in a clear blue sky

Az esős délelőttöt a szeles délután váltja

A beautiful wide shot of a rainbow among white clouds in a clear blue sky

Az esős délelőttöt a szeles délután váltja

A nap első felében még ázni fogunk, utána azonban a szél fújja el az esőfelhőket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nap első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, és délen többfelé, másutt elszórtan valószínű eső, zápor. Ahogy a felhősáv vonul kelet felé, fokozatosan szakadozik, a legtöbb helyen kisüt a nap, de északnyugaton helyenként tartósan felhős marad az ég – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. 

A napos tájakon erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amiből délután az ország keleti felén, nagyobb számban északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután általában 22 és 28 fok között, a Nyugat-Dunántúlon 20 fok körül alakul. Késő estére 17, 22 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

Átmenetileg csökken, majd éjfél után nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet. Késő estig északkeleten előfordulhat záporos csapadék, majd hajnaltól délnyugaton és a Duna-Tisza köze déli részén újra elered az eső.

Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia

Hideg fronthatás várható, emiatt az érzékenyek körében erősödhetnek a panaszok. Fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás többeknél előfordulhat.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email