esos_ido_freepik_erdmost

Durvul az időjárás, nem árt felkészülni a legrosszabbra

esos_ido_freepik_erdmost

Durvul az időjárás, nem árt felkészülni a legrosszabbra

Szaharai porra, heves zivatarokra és felhőszakadásra kell számítani a nap folyamán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhők, illetve szaharai eredetű por is lesz felettünk, amely jobban szűrheti a napsütést. Többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, lokálisan nagy mennyiségű csapadék hullhat – figyelmeztet előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Elsősorban a keleti országrészben heves zivatarok is kialakulhatnak, ettől függetlenül az egész országra kiadták az elsőfokú veszélyjelzést.

Estétől északnyugat felől átmenetileg csökken a csapadékhajlam. A déli, majd az északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Zivatarok környezetében viszont erős, viharos széllökések lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 32 fok között valószínű, de az északi, északnyugati tájakon ennél több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő este 16, 22 fokot mérhetünk.

Országos előrejelzés hétfő estétől kedd reggelig

Késő este átmenetileg csökken, majd nyugat felől az ország északnyugati felén növekszik, vastagszik a felhőzet, míg kelet felé haladva kevesebb lesz a felhő, emellett a keleti tájakon pára, köd képződhet.

A nappali csapadék lecseng és nagyrészt száraz idő várható, majd hajnaltól délnyugat felől érkezhetnek a délnyugati, nyugati megyékbe záporok, zivatarok, valamint északkeleten is lehet néhány csapadékgóc. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet általában 14 és 19 fok között valószínű, de az északi völgyekben hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email