busz2j_pg

Hamarosan okoseszközzel is vehetünk jegyet a buszon

busz2j_pg

Hamarosan okoseszközzel is vehetünk jegyet a buszon

Szeptemberig a Volánbusz valamennyi helyközi járatának fedélzetén elérhetővé válik a készpénzmentes jegy- és bérletvásárlás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A bankkártyás fizetés lehetőségét még tavaly év elején tesztelték a Baja és Budapest között közlekedő buszokon.  A kedvező tapasztalatoknak köszönhetően június második felében megkezdődhet a készpénzmentes fizetés kiterjesztése valamennyi helyközi járatra, és szeptember végéig összesen 5330 autóbuszra kerül fel a POS-terminál.

A fejlesztés Pest vármegyében indul, és országszerte hetente közel 300 további járművön válik majd elérhetővé a készpénzmentes jegy- és bérletváltás. A terminálok természetesen nemcsak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik.

A MÁV-VOLÁN-csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja a szolgáltatásbővítéstől. A társaság bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket – olvasható a Volánbusz tájékoztatójában.

Már elérhető az online jegyvásárlás a Volán helyközi járataira

Már lehetőség van a helyközi járatokra jegyet venni online formában, így nemcsak a MÁV-START pénztáraiban és jegykiadó automatái állnak az utasok rendelkezésére, hanem az egyik legnépszerűbb közlekedési mobilalkalmazásban,  a MÁV appban és az ELVIRÁ-ban is megvásárolhatók – ráadásul 5 %-os kedvezménnyel.

Az elővételben vett jegyet minden esetben be kell olvasni az autóbuszok fedélzetén működő validátorokkal. Ezért célszerű már a felszállás előtt előkészíteni az elektronikus vagy kinyomtatott jegyet és természetesen az esetleges kedvezményre feljogosító dokumentumokat is.

Ahhoz, hogy igénybe vegyük az jegyvásárlási lehetőséget, a MÁV applikáció legfrissebb verziójával kell rendelkeznünk a telefonunkon. Amennyiben nincs még telepítve az applikáció, úgy telepíteni szükséges azt a mobilkészülékre, vagy ha már rendelkezünk vele, akkor a letöltött verziót frissíteni kell – hívja fel a figyelmet közleményében a MÁV-VOLÁN-csoport.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email