kerkepar

A balesetmentes vakációra készültek a gyerekek Parkvárosban

kerkepar

A balesetmentes vakációra készültek a gyerekek Parkvárosban

Közlekedésbiztonsági napot tartott az Érdi Fogyasztóvédelmi Egyesület a parkvárosi Interspar parkolójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ugyan az időjárás nem kedvezett az Interspar parkolójában megtartott rendezvénynek, de szombat délelőtt folyamatosan voltak olyan gyerekek, akik jókedvűen kerekeztek az épített kerékpáros pályán.

A közlekedésbiztonsági nap nem titkolt célja az volt, hogy a gyerekek megismerjék a szabályokat, azokat a fontos információkat, amelyek segítik őket abban, hogy balesetmentesen tudjanak közlekedni a kertvárosi környezetben, figyelmet fordítva az autósokra is – mondta el a helyszínen  az eseményt szervező Érdi Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke.

„Itt a nyár, közeledik a vakáció, ilyenkor nagyon sok gyerek kiszabadul otthonról és kerékpárra, rollerre pattan. Szeretnénk, ha minél kevesebb baleset történne a nyári szünetben, ezért úgy gondoltuk, hogy ez a mai egy jó alkalom arra, hogy ebben segítsük a családokat”

– tette hozzá Csépán István.

Az érdi rendőrök is segítettek a lebonyolításban, főleg az óvódás és az alsós korosztály részvételére készültek. Nemcsak gyakorlati feladatok voltak, hanem teszteket is megoldhattak a gyerekek. A rendőrség tapasztalata az, hogy a kisebbek egészen jól ismerik a szabályokat, de ahogy egyre nagyobbak lesznek, úgy hiányosabbá válik az ismeretanyag.

A közlekedésre és a bűnügyekre vonatkozó feladatlapokkal készült a rendőrség, labirintussal és szókeresővel is próbára tehették a tudásukat a gyerekek. Igazán mindenki nyert, aki leült és kitöltötte ezeket, hiszen matricákkal, láthatósági mellényekkel és egyéb ajándékokkal térhettek haza azok, akik kilátogattak a rendezvényre. Sőt volt egy motoros rendőr is, így a motort is közelebbről megnézhették a kicsik, fel is ülhettek rá.

Ha valaki nem hozott magával kerékpárt vagy rollert, az sem volt gond, hiszen a szervezők gondoltak mindenre. A roller manapság nagy népszerűségnek örvend, főleg az elektromos változat, ami egyre inkább átveszi a kerékpár szerepét. Ezért is nagyon fontos, hogy már kisebb korban megismerkedjenek ezzel a járművel. Itt csak a hagyományos lábbal hajtható, klasszikus változatot próbálhatták ki a gyerekek, de így is értékes ismeretanyagra tehettek szert, amit valószínűleg nagyobb korukban jól tudnak majd hasznosítani.

A közlekedésbiztonsági napot első alkalommal tartotta meg az egyesület, hagyományteremtő szándékkal. Tehát valószínű, hogy lesz folytatás, hiszen a szervező szerint a közösségformálásra nagy szükség van ebben a korosztályban is.

fotó: Czere Bálint / Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email