szavazas

Május 31-ig dönthetünk, hol szeretnénk szavazni június 9-én

szavazas

Május 31-ig dönthetünk, hol szeretnénk szavazni június 9-én

Akkor sem kell kétségbe esni, ha nem leszünk otthon a választás napján. Néhány napig szinte még mindenre van megoldás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Május 31-én több fontos, az idei európai parlamenti, önkormányzati, illetve nemzetiségi választást érintő határidő is lejár.

Az egyik ilyen, hogy pénteken 16:00 óráig nyújthatják be átjelentkezési kérelmüket azok a választópolgárok, akik nem az állandó lakóhelyükön szeretnék leadni voksukat június 9-én. Azonban ezt csak akkor tehetik meg, ha olyan magyarországi településre jelentkeznek át, ahol 2024. február 11-e óta bejelentett tartózkodási helyük van.

Amennyiben a tartózkodási helyet 2024. február 11. napját követően létesítették, valamint azon a településen, ahova a választó átjelentkezik sem állandó lakóhelye, sem tartózkodási helye nincs, abban az esetben kizárólag az Európai Parlament képviselőjelöltjeire tudja leadni a szavazatát. Az átjelentkezést egyébként 2024. június 7-én 10 óráig vissza is lehet vonni.

Szintén fontos információ, hogy átjelentkezni nem csak egyik magyar településről a másik magyar településre tudunk, vagyis akkor sem esünk el a szavazás lehetőségétől, ha a választás napján épp külföldön leszünk. Akire ez érvényes, az szintén május 31-én 16 óráig kérheti felvételét az úgynevezett külképviseleti névjegyzékbe.

Ahogy május 31. 16:00 óra a határideje annak is, hogy, aki a június 9-ei nemzetiségi választásokon is szeretne voksolni, az az említett időpontig regisztrálja/felvetesse magát egy adott nemzetiség névjegyzékébe.

A felsorolt kérelmek mindegyike elérhető és benyújtható a valasztas.hu oldalon május 31-én 16 óráig. De személyesen vagy meghatalmazott útján a Polgárok Háza (Érd, Alsó u. 3.) 106-os és 107-es irodájában is leadhatjuk azokat.

Akit egyéb, a 2024-es választással kapcsolatos dátumok is érdekelnek, KATTINTSON IDE!

fotó: ÉrdMost archív / freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email