mav_etkezokocsik

Éhesen is nekivághatunk a balatoni utazásnak

mav_etkezokocsik

Éhesen is nekivághatunk a balatoni utazásnak

Ismét vannak étkezőkocsik a magyar tengerhez közlekedő InterCity vonatokon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nagy népszerűsége okán május 25-től a szezon végéig a Magyar Államvasutak ismét szolgálatba állított étkezőkocsikat több balatoni intercity járatán – olvashatjuk a MÁV honlapján.

Egész pontosan az utasok két különböző intercity vonaton vehetik igénybe ezt a szolgáltatást. Az egyik a Budapest és Keszthely között közlekedő Balaton IC, míg a másik a Kék Hullám InterCity, ami a tó északi partja és a főváros között jár. Igaz, ez utóbbin majd csak a főszezonban, június 22-től indulnak el az étkezőkocsik. Ahogy fontos tudni azt is, hogy a Balaton InterCity esetében is összesen napi 8 pár „étkezőskocsis” szerelvény közlekedik.

Mint írják, idén is frissítettek a vonatokon elérhető kínálaton, és újabb ételeket vettek fel az étlapra.

A streetfood jellegű irányzatot követve újdonságként bekerült a kínálatba a nachos tál, a sajttal töltött jalapeño és a gyros tál. A hideg és zamatos gyümölcslevesek vonalát követve a mostani szezonban őszibarack krémlevessel várják az utasokat, a főételek között pedig megjelent a paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával, valamint a zöldborsófőzelék, amely kérhető tükörtojással vagy zöldségpogácsával. Miként egy új, szezonális hamburgert is kérhetünk, ha megéheznénk.

A közleményből kiderül, hogy az étkezőkocsikban készpénzzel, bankkártyával, illetve SZÉP-kártyával is fizethetünk.

És ha már a vonatos balatoni utazásoknál tartunk, akkor épp a közelmúltban írtunk arról, milyen úton-módon juthatunk el a tóhoz Érdről.

Fotó: mavcsoport.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email