felhős

Nem sok jót ígér az időjárás

felhős

Nem sok jót ígér az időjárás

A többórás napsütés mellett továbbra is előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A felhőzet szakadozása tovább folytatódik, és hazánk nagyobb részén a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés valószínű – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Továbbra is citromsárga figyelmeztetés van érvényben, hiszen zápor, zivatar több helyen – nagyobb számban az északkeleti-keleti harmadban, illetve a Nyugat-Dunántúlon – várható.

A nyugatias szél többfelé megélénkül, helyenként – főként zivatarok mentén – megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb idő. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

Változó mennyiségű és vastagságú – az ország egyes részein csak magasszintű – felhőzet lesz felettünk. Párássá válhat a levegő, helyenként köd is képződhet. Zápor, zivatar főként az északkeleti-keleti harmadban és a délnyugati tájakon fordulhat elő – egyre kisebb számban.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, csak zivatar környezetében lehet szélélénkülés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Az időjárás most hidegfronti hatásokat okozhat, mint fejfájást, migrént. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email