nyitottszertaraktuzolto_220529.jpg

A tűzoltók kitárják a szertárkapukat gyereknapon

nyitottszertaraktuzolto_220529.jpg

A tűzoltók kitárják a szertárkapukat gyereknapon

Május 26-án, vasárnap 10 és 16 óra között számtalan izgalmas programmal várja a családokat az érdi tűzoltóság.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket az ország csaknem valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon.

Délután négy óráig lesznek látogathatóak a tűzoltólaktanyák, megélénkülnek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket.

Érden, a Fehérvári út 79/a szám alatt is különleges programmal készülnek a tűzoltók – árulta el Rózsa Gábor, a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője.

„Többek között kiállítják a gépjárműveket, a tűzoltókosárral felviszik a látogatókat a magasba, hogy fentről megnézzék a várost, de be is lehet öltözni tűzoltónak”

– hangsúlyozta a szakember, továbbá kipróbálhatóak lesznek a speciális eszközök és felszerelések.

Hozzátette, hogy lesz egy helyiség is, amit majd befüstölnek és onnan egy plüssállatot kell a kisebbeknek kimenteni. Imitálnak majd katasztrófahelyzetet is, amely során bemutatják, hogyan történik egy beszorult embert kiszabadítása.

Előkerülnek majd a fecskendők és a mobil vízágyú is, ezeknek a használata pedig egy életre szóló élményt jelenthet a gyerekeknek.

A gyakorlati próbatétel után elméleti tudásról is számot adhatnak az érdeklődők, hiszen kvízkérdésekkel készülnek a tűzoltók, de akár rajzolni is lehet aszfaltkrétával.

A programok 10 és 16 óra között folyamatosak, az érdeklődők bármikor érkeznek a laktanyába, mindig történik valami érdekes esemény.

A több éve nagy népszerűségnek örvendő program nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a civileket és a tűzoltókat azáltal, hogy ezen a napon az érdeklődők betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email