freepik.com

Megérkezett a hidegfront, ami mindent elront

freepik.com

Megérkezett a hidegfront, ami mindent elront

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, sőt zivatarokra, viharos szélre és jégesőre is készülni kell.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Többnyire borult lesz az ég, de a déli, délkeleti tájakon még kisüt a nap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett. Ott főleg záporok, a délkeleti határvidéken esetleg egy-egy zivatar is valószínű, másutt többfelé esőre kell számítani – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de a délkeleti tájakon a déli órákra 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Ezt követően ott is folyamatosan hűlni fog a levegő. Késő este 5, 10 fok valószínű.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

Többnyire borult lesz az ég, de hajnalban a Dunántúlon már felszakadozhat a felhőzet. A csapadékzóna kelet, délkelet felé fokozatosan elhagyja az országot. A nyugati, északnyugati szelet élénk széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

A nyáriasan meleg időnek egy markáns hidegfront vet véget, emiatt a hidegfrontra érzékenyeknél többek között fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a szervezet görcskészsége erősödhet, illetve fokozódhatnak még az ízületi fájdalmak, reumatikus panaszok. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email