lehules_tavasz_idojaras

Durva lehűlés jön, nem viccel az időjárás

lehules_tavasz_idojaras

Durva lehűlés jön, nem viccel az időjárás

Vasárnap még marad a nyár, de utána drasztikusan visszaesik a hőmérséklet és eső is lesz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az április eleji, többször nyáriasan meleg és száraz idő után az előttünk álló napokban jelentős lehűlés és több-kevesebb csapadék is várható – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap még többnyire napos, fátyolfelhős időre számíthatunk, de helyenként időszakosan gomolyfelhők is képződhetnek. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn az ország déli felén derült vagy fátyolfelhős lesz az idő, és ott késő estig csapadék sem lesz. Északon is több órára kisüt a nap a változó felhőzet mellett, de arrafelé délutántól fokozatosan beborul az ég. Főként délutántól várható az északi tájakon eső, zápor, zivatar, de kevés helyen már délelőtt is eshet.

A délnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik, majd az északi megyékben északnyugatira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 31 fok között várható, Észak-Borsodban mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb értékeket.

Kedden viszont mindenhol döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé valószínű eső, zápor. Ugyanakkor a déli és keleti határ közelében a napos periódusok mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott szórványosan számíthatunk zápora, zivatarra.

Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik. Hajnalban 9, 15 fok várható. A délutáni csúcsértékek 9 és 24 fok között alakulhatnak, az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, míg a Viharsarokban a legmelegebb. Napközben az ország északnyugati felén már csökkenhet a hőmérséklet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email