20240412_135852

Milyen emberek az érdiek?

20240412_135852

Milyen emberek az érdiek?

Erre próbál meg választ adni az a felmérés, ami háromszáz helyi háztartás bevonásával április 12-én veszi kezdetét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mivel nem szólnak előre, ezért ne lepődjön meg senki, ha a következő három hétvége valamelyikén hozzá is becsengetnek azok a diákok, akik a címben megfogalmazott kérdés kapcsán faggatják majd az érintetteket – árulta el az ÉrdMostnak Gecse-Simon Orsolya, a Szociális Gondozó Központ szakmai vezetője.

Ugyanis az érdi önkormányzat, illetve két felsőoktatási intézmény, az ELTE és az OR-ZSE (Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem) együttműködésében egy több héten át zajló kutatás indul útjára pénteken, aminek célja a helyi lakosság szociális és kulturális helyzetének a kiderítése, hangzott el a hallgatók és a vizsgálatot irányító szakemberek operatív találkozóján.

Milyen szükségleteik vannak, milyen szolgáltatásokat vesznek igénybe, vagy épp mire vágynak? Csupán néhány kérdés, amire a kutatás szeretne választ adni – fogalmazott Gecse-Simon Orsolya, aki hozzátette, hogy az eredményeket elsősorban a szociális és kulturális intézmények tudják majd hasznosítani, de természetesen más önkormányzati területeken is érdekes lehet az információ.

Mint elmondta, a felmérés a szociológiai kutatások módszertanának, szabályainak megfelelően készül, vagyis a kiválasztott 300 háztartás egy olyan mintát jelent, ami jól reprezentálja a helyi lakosságot. Magyarán a település egészére nézve lehet majd következtetéseket levonni belőle.

Nagyjából május végére, június elejére összesítik a begyűjtött adatokat, készül egy tanulmány is, amit az illetékesek különféle pályázati források megszerzéséhez is szeretnének felhasználni. A szakmai vezető kiemelte, a lényeg az, hogy akármi is valósul meg a kutatás alapján, az az érdiek valós szükségleteit elégítse ki.

Gecse-Simon Orsolya hangsúlyozta, aggodalomra semmi ok, az adatgyűjtés anonim módon történik. Valamint a kutatók minden bemutatkozáskor felmutatják a megbízólevelüket, amivel igazolják magukat.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email