fejfajas_idojaras

Foghatjuk a fejünket, megérkezett a hidegfront

fejfajas_idojaras

Foghatjuk a fejünket, megérkezett a hidegfront

Bár a nappali hőmérséklet visszaesik, de a napos idő velünk marad. A frontérzékenyeket azonban ez sem vigasztalja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A változó vastagságú fátyolfelhőzet mellett általában sok napsütés várható, valamint gomolyfelhők is képződnek – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Emellett az északnyugati határ mentén lehetnek erősebben felhős részek is.

Az ország legnagyobb részén nem lesz csapadék, csak néhol fordulhat elő záporeső. A Dunántúlon nagy területen lesz erős, helyenként viharos az északi, északnyugati szél, míg keleten csak délutántól kezd élénkülni az északira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15 és 20, a Dunától keletre 21 és 27 fok között valószínű. Késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

Nagyrészt fátyolfelhős lesz az ég, de főleg a Dunántúlon, valamint a főváros térségében alacsonyszintű felhőzet is képződhet. Csapadék nem várható. Az északias szelet élénk, főleg az északkeleti tájakon erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Az időjárás szerdán a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Ilyen időjárási helyzetekben a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email