valasztas_illusztracio_freepik

Legyen ön is szavazatszámláló június 9-én

valasztas_illusztracio_freepik

Legyen ön is szavazatszámláló június 9-én

Április közepéig várják a póttagokat jelentkezését a helyi szavazatszámláló bizottságokba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint ismeretes, 2024. június 9-én kerül sor az európai parlamenti képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a települési nemzetiségi önkormányzati képviselők választására.

A voksolás lebonyolításában fontos szerepük van a szavazatszámláló bizottságoknak, amelyekbe most póttagok jelentkezését várja az érdi önkormányzat – derül ki a hivatal honlapján minap megjelent közleményből.

A bizottságok póttagjaira abban az esetben van szükség, ha a választási bizottság választott tagjának a megbízatása valamilyen okból, például lemondás vagy elhalálozás okán megszűnik. Vagy akkor, ha a szavazatszámláló bizottság tagjainak a száma nem éri el az öt főt. Illetve akkor is számítanak a póttagok munkájára, ha a mozgóurnát igénylő választópolgárok száma, valamint a kijelölt szavazókör névjegyzékében szereplő választópolgárok száma alapján az indokolt.

Póttagnak jelentkezhet minden Érden lakcímmel rendelkező választópolgár, akivel szemben semmilyen, az ide vonatkozó törvényben foglalt összeférhetetlenségi ok nem áll fenn.

Jelentkezni az ITT TALÁLHATÓ dokumentum kitöltésével lehet.

Ugyanakkor a jelentkezési lapot nem csupán a fenti linken lehet beszerezni, hanem átvehető a Polgármesteri Hivatal, Alsó utca 1. szám alatti épületének földszinti portaszolgálatán, ahogy igényelhető a szavazatszamlalo@erd.hu e-mail címen is.

A kitöltött, aláírt jelentkezési lapot aztán ugyanígy, azaz a fentebb megadott címekre személyesen és elektronikusan is visszajuttathatjuk. Illetve postai úton is, Érd Megyei Jogú Város Helyi Választási Irodájához, a 2031 Érd, Postafiók 31-es számra címezve.

A jelentkezési lapoknak legkésőbb 2024. április 17-ig meg kell érkezniük.

Amennyiben további kérdésük van a lehetőséggel kapcsolatban, akkor hívják a 06/23/522-300/201-es, vagy a 06/23/522-374-as telefonszámot.

Fotó: Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email