karpati-farkasok-magyar-kupa-ezisterem

Magyar Kupa-ezüstérmes a Kárpáti Farkasok

karpati-farkasok-magyar-kupa-ezisterem

Magyar Kupa-ezüstérmes a Kárpáti Farkasok

Az érdi jégkorongklub U12-es fiataljai életük legnagyobb sikerét érték el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az U12-es hazai jégkorong utánpótlás-bajnokság sárga divíziójának (kék a legerősebb – a szerk.) zárásaként rendezték meg a Magyar Kupát, mely összesen három állomásból állt és mint később kiderült, mindhármon érintett volt az érdi Kárpáti Farkasok.

A klub fiatal jégkorongozói az első tornán, Zalaegerszegen, majd a másodikon, Érden léptek jégre. Előbbin a hazaiakat 2-1-re, a Vasast büntetőkkel 3-2-re verték, míg utóbbin a MAC-tól 1-0-ra kikaptak, de az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát 3-2-re felülmúlták. A két forduló után kvalifikáltak a négyes döntőbe, amit a budapesti Kisstadionban rendeztek.

Az elődöntőben büntetőkkel verték 4-3-ra David Minárik és Gulácsi Ábris játékosai a Sportországi Cápákat, amivel bejutottak a fináléba. A házigazda MAC elleni döntőben nem sikerült megismételni a remek teljesítményt. Bár az utolsó percig küzdöttek, 4-2-re alulmaradtak az érdi gyerekek, amivel történetük legnagyobb sikerét elérve ezüstérmesek lettek.

„Sajnos az első néhány perc után gólt kaptunk és nem tudtunk visszatérni a játékba. Az ellenfél irányította a játékot, mi pedig nem tudtunk gólt szerezni, így döntetlenre álltunk. Megérdemelten nyert a MAC ezen a meccsen, de versenyképes ellenfélnek bizonyultunk”

— értékelt David Minárik edző.

A Kárpáti Farkasok csapatkapitánya szerint összességében nem játszottak rosszul és jó eredményt értek el a 2023/2024-es idényben.

„Csalódás nem ért minket, hajtottunk, küzdöttünk, de ők erősebbek voltak. Nem voltak hatalmas problémák, kicsit bátrabban kellett volna a kapura mennünk és játszanunk, de összességében jó volt a játék. Sokat tanultunk a Magyar Kupa-sorozatból, sokat fejlődtünk. Támadásban nagyon jók vagyunk, erősek, jól lövünk”

— tette hozzá Szabó Olivér.

fotó: Kárpáti Farkasok

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email