marc15BA

Így ünnepel Érd

marc15BA

Így ünnepel Érd

Koncertek, népi játékok, ingyenes kiállítások, lovas bemutatók – számtalan program várja az ünneplő felnőtteket és gyerekeket március 15-én.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sőt, már ma elkezdődik az ünnepségsorozat: ahogy az már hagyomány, fáklyás felvonulást tart az Érdligeti iskola, amelyhez városunk lakosai is csatlakozhatnak. A felvonulók 18 órakor indulnak az iskolaudvarról (Diósdi út 95-99.), és innen sétálnak el fáklyáikkal a Tállya utcai emlékműhöz.

Csütörtökön, március 13-án nyílt meg az Érdi Galériában a Talpra magyar! című tárlat, amely március 28-ig látogatható, és iskolai osztályok jelentkezését is várják múzeumpedagógiai foglalkozásokra és szakmai tárlatvezetésre. Érdeklődni Rosta Helgánál lehet, a rosta.helga@szepesmk.hu e-mailcímen. (A galéria szombaton zárva lesz, így aki szeretné megtekinteni a kiállítást, ne erre a napra időzítsen.)

Aki tisztelegni kíván 1848 hősei előtt, annak a március 15-én fél 10-kor kezdődő ünnepséget ajánljuk figyelmébe, amit a Tállya utcai emlékműnél tartanak. Ünnepi beszédet mond Aradszki András országgyűlési képviselő és Csőzik László polgármester, közreműködik a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület és a Lendvai Károly Férfikórus.

11 órakor kerül sor a város díjainak, kitüntetéseinek átadására a Polgárok Házában, 13 órakor pedig emléktáblát avatnak a Földrajzi Múzeumban. Az épület annak idején fogadóként működött, és 1849. januárjában illusztris delegáció szállt meg a falai között (tagjai többek közt gróf Batthyány Lajos és Deák Ferenc), akit Pöltenberg Ernő fogadott. A látogatásnak mostantól réztábla állít emléket.

Délután kettőtől a szórakoztató ünnepi programoknak ad majd helyet a múzeumkert. Huszárok, játszópark, kézműveskedési lehetőségek várják a kicsiket és nagyokat, lesz bábszínház (14 órakor) és 100 Folk Celsius koncert gyerekeknek (16 órakor), este pedig várhatóan fergeteges koncertet ad Gidó a barátaival (19 óra).

Ezen a napon a múzeum állandó kiállításai ingyenesen látogathatók 10 és 17 óra között.

A simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központ is ünnepi programokkal készül: lesz lovas bemutató, interaktív póni agility, sétalovagoltatás, istállólátogatás, sétakocsikázás, kézműves foglalkozások, állatsimogató és zászlós felvonulás. 14 órakor a Nemzeti Lovas Színház előadásában a Petőfi visszatér című előadást láthatja a közönség.  A belépés ingyenes. Részletek itt.

Kiemelt fotó: ÉrdMost archív/Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email