szel_idojaras

Viharos szél és eső borzolhatja a kedélyeket

szel_idojaras

Viharos szél és eső borzolhatja a kedélyeket

Nem lesz kegyes hozzánk az időjárás, ráadásul egy hidegfront is ronthat a közérzetünkön.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Dunántúlon és a középső tájakon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt hosszabb időre kisüt a nap – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúlon és a középső megyékben fordulhat elő eső, zápor, nyugat felé haladva nő a csapadék esélye.

Az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a naposabb tiszántúli vidékeken 16, 17 fok is lehet. Késő estére 5, 10 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

A középső országrészben csökken a felhőzet, így a főváros tágabb térségében és a Dél-Alföldön derült vagy gyengén felhős lesz az éjszaka. Ezzel szemben a Dunántúlon marad a borult ég, és további eső, zápor is várható. Északkeleten is erősen megnövekszik a felhőzet, ott az éjszaka második felében fordulhat elő csapadék.

Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 9 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email