idojaras

Veszít tavaszi lendületéből az időjárás

idojaras

Veszít tavaszi lendületéből az időjárás

A következő napokban jön a lehűlés és a hajnali fagyok is visszatérhetnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A pára- és ködfoltok feloszlását követően általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de egyes részeken időszakosan jobban összeállhatnak a felhők – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Helyenként előfordulhat záporeső, kis eséllyel zivatar is kialakulhat.

Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon megélénkül, amelyhez helyenként erős lökések társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

Általában közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet. Elszórtan előfordulhat eső, záporeső. Az északi, északkeleti szelet főként az északkeleti megyékben és a Nyugat-Dunántúlon kísérik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +5 fok között várható, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk. Csütörtökön napközben pedig visszaesik a nappali hőmérséklet, 1-2 napig tartó lehűlés veszi kezdetét 10 fok körüli nappali maximumokkal.

Orvosmeteorológia

Hideg jellegű fronthatás várható. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email